Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες διορισμών των εκπαιδευτικών

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο στο οποίο έχουν ενσωματωθεί οι τροπολογίες διορισμών των εκπαιδευτικών, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησαν ΝΔ και ΔΗΣΥ.

Με 149 ψήφους υπέρ, 121 κατά και τρία «παρών» (σε σύνολο 273 ψηφισάντων βουλευτών), ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Η αρχή του νομοσχεδίου ψηφίστηκε αργά το βράδυ χθες Πέμπτη 17 Ιανουαρίου. Κατόπιν στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκαν εννέα τροπολογίες, εκ των οποίων και εκείνες για τη θέσπιση νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για τον διορισμό υποψηφίων εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει τροπολογία με βάση την οποία θα δικαιούνται άδειας μητρότητας τρεισήμισι μηνών και οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, όπως οι μόνιμες εκπαιδευτικοί μετά τη λοχεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.