Ψηφιακός εξοπλισμός -71 τάμπλετ & 5 λάπτοπ- στα σχολεία από το Δήμο Χίου

Διανεμήθηκε στα σχολεία ο ψηφιακός εξοπλισμός (71 τάμπλετ και 5 λάπτοπ), που προμηθεύτηκε η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου, κατόπιν επιχορήγησης του τελευταίου, για την κάλυψη αναγκών, που έχουν προκύψει σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) λόγω της εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Το πρωί της Δευτέρας 8-3-2021 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου στο κεντρικό Δημαρχείο διανεμήθηκε σε σχολεία του νησιού μας ο ψηφιακός εξοπλισμός (71 τάμπλετ και 5 λάπτοπ), που προμηθεύτηκε από χιώτικη εταιρεία η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου για την κάλυψη αναγκών, που έχουν προκύψει σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) λόγω της εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η προμήθεια έγινε με χρήματα (25.000 ευρώ), που επιχορήγησε ο Δήμος της Χίου την Επιτροπή, κατόπιν σχετικού αιτήματός της, και τον ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Ευχαριστώ, επίσης, τον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για την όλη στήριξή του, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου της Χίου, στο οποίο προΐσταται ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γεώργιος Πατεριμός για την συνεργασία, που είχαμε για την ευόδωση του όλου εγχειρήματος, τους υπαλλήλους της Σχολικής Επιτροπής, καθώς και τα μέλη εκείνα της Σχολικής επιτροπής, που στήριξαν την νόμιμη διαδικασία, που επέλεξα να ακολουθηθεί και να φτάσει σήμερα στο πέρας της επιτυχώς με την προμήθεια ποιοτικού ψηφιακού εξοπλισμού για τα σχολεία μας (δεν την στήριξαν όλα τα μέλη της Επιτροπής).

Σημαντική ήταν, επίσης, η συμβολή των μελών της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών, που κατατέθηκαν από τους υποψήφιους προμηθευτές, αποτελούμενης από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Στρατή Φεργαδιώτη και τα μέλη της Επιτροπής κ. Δέσποινα Κυριακώδη και κ. Χρήστο Μακροκάνη. Ακόμη, ευχαριστώ όλους –όλες τους Διευθυντές-ντριες και τους Προϊσταμένους-νες των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων αντίστοιχα για την συνεργασία, που είχαμε κατά την διάρκεια του όλου εγχειρήματος.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο ψηφιακός εξοπλισμός θα κατανεμηθεί-δανειστεί στους μαθητές-τριες βάσει της εγκυκλίου με αρ. πρωτ.  155692/ΓΔ4  της 14-11-2020 της Γενικής Γραμματέως Π/θμιας, Δ/θμιαςΕκπ/σης και Ειδικής Αγωγής κ. Αναστασίας Γκίκα με ΘΕΜΑ: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» https://www.esos.gr/arthra/70352/egkyklios-odigies-kai-plirofories-gia-tin-ex-apostaseos-ekpaideysi-sta-dimotika-sholeia και θα επιστραφεί μετά το πέρας της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία, μιας και θα είναι περιουσία τους.

Τέλος, καθώς η προμήθεια αυτή καλύπτει μέρος των καταγεγραμμένων από της Επιτροπή αναγκών των σχολείων σε ψηφιακό εξοπλισμό, αιτηθήκαμε σαν Επιτροπή στις 4 Δεκεμβρίου του 2020 (αρ. εισερχ. πρωτ. 68520/Χ-ΟΔΕ 3000), παράλληλα με την αίτηση στον Δήμο Χίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου να επιχορηγήσει την Επιτροπή με τον ποσό των 15.000 ευρώ για να γίνει νέα προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού, μιας και αναμέναμε ότι, αργά ή γρήγορα, τα σχολεία θα έκλειναν ξανά και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει να στείλει ψηφιακό εξοπλισμό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου από την άνοιξη του 2020. Στα Νηπιαγωγεία της Χίου, μάλιστα, δεν έστειλε ποτέ μέχρι σήμερα. Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν έχουμε σαν Επιτροπή λάβει το σχετικό ποσό. Ελπίζουμε, όμως, να το λάβουμε σύντομα, όπως το λάβαμε άμεσα από τον Δήμο Χίου τον Δεκέμβρη του 2020.

 

Ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου της Χίου

Κωνσταντίνος Γεωργ. Καρατζάς

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.