Ψυχρολουσία…. Μες την παγωνιά! …… ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος !

Ψυχρολουσία λούστηκαν μες την παγωνιά όλοι οι αιρετοί άρχοντες όλων των βαθμίδων κεντρικής πολιτικής σκηνής, περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης με την τελική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κλειστά κέντρα κράτησης παράνομων αλλοδαπών μεταναστών ή στην κυριολεξία λαθρομεταναστών.

Φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει κανείς από όλους αυτούς ότι η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει εξαγγείλει και έχει νομοθετήσει το εφαρμόζει στο ακέραιο. Πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια παλινωδίας και καθημερινής απραξίας όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων βρέθηκε επί τέλους ένας Πρωθυπουργός που σέβεται και τιμά τα παντελόνια που φορά!

Και θέτω τα εξής ερωτήματα σ ‘όλους τους αιρετούς άρχοντες του τόπου μας γιατί άλλαξαν τις τοποθετήσεις και τις εξαγγελίες τους πριν λίγους μήνες και πριν χρόνια ότι πρέπει όλοι οι λαθρομετανάστες να βρίσκονται μέσα σε κλειστά κέντρα κράτησης γιατί δυστυχώς δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους;

Γιατί μας έρχονται χωρίς χαρτιά και διαβατήρια; Τώρα μετά πέντε χρόνια τούς έπιασε όλους αυτούς το μεγάλο ενδιαφέρον για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης; Τώρα που έχουμε φθάσει στο απροχώρητο με την είσοδο και την παράνομη εισβολή πάνω από έξι χιλιάδες και συμπληρώνουν μια μεγάλη πόλη που θα εκλέξουν δικό τους Δήμαρχο; Όλοι γνωρίζουμε ότι στην ΒΙΑΛ όπως και στην ΜΟΡΙΑ οι συνθήκες διαβίωσης είναι δραματικές για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που ζουν μέσα στην λάσπη την βροχή και την παγωνιά! Μήπως ευθύνεται για την κατάσταση αυτή ο Μητσοτάκης και ο Αλκιβιάδης Στεφανής που πρέπει οπωσδήποτε να δώσουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα που κληρονόμησαν από τον αγεωγράφητο Αλέξιο που κατάργησε τα θαλάσσια σύνορα και έκανε την Λέσβο δύο νησιά.

Το κακό βέβαια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια οργανώθηκαν μέσα από τις ΜΚΟ ακόμη και από την Φροντεξ ανεξέλεγκτες ομάδες παράνομων λαθρεμπόρων που εκμεταλλεύονται αυτούς όλους τους παράνομους μετανάστες. Είναι δυστυχώς πολλά τα λεφτά που διακινούνται και δρουν οι επιτήδειοι ανενόχλητοι. Κάποτε πρέπει αυτή η κατάσταση να σταματήσει και να μπει τάξη! Αυτό θα γίνει μόνο με τα κλειστά κέντρα κράτησης που θα αποτελέσουν και αποτρεπτικό παράγοντα της εισροής και εισβολής λαθρομεταναστών!

Απ’ ότι άκουσα μέσα σ’ αυτό το κέντρο κράτησης εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα είναι ανθρώπινες θα υπάρχει ξεχωριστή Υγειονομική ανεξάρτητη μονάδα ούτως ώστε να γίνει αποσυμφόρηση από το Νοσοκομείο της Χίου. Τώρα αν θίγονται τα συμφέροντα των επαγγελματιών όλου του φάσματος εμπορίου δεν μπορεί να τα έχουμε όλα δικά μας και τα μονά και τα ζυγά. Όσο για την τοποθεσία που κόπτονται πολλοί τους ρωτώ να μου πουν τόσα χρόνια πώς ζουν οι κάτοικοι της βόρειας Χίου; Και βοριάς φυσομανά και χιόνια έχουν και το καλοκαίρι λάμπει και ζεσταίνει ο ήλιος. Και να σκεφτείτε ότι των περισσότερων οι χώρες έχουν άθλιες καιρικές συνθήκες πάνω στα βουνά και τα κατσάβραχα. Εάν φοβάστε μην σας κατηγορήσουν οι Αριστερόστροφοι πολιτικάντηδες συνδικαλιστές αφήστε τους να κουρεύονται! Αυτοί έχουν μάθει να λένε το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο, το μόνο χρώμα που γνωρίζουν είναι του ταυρομάχου! Η δική μου προσωπική γνώμη και άποψη είναι ότι συμφωνώ με την κυβερνητική επιλογή!

Καλό βράδυ και Εύχομαι να βάλουν μπροστά γρήγορα οι μπουλντόζες!

Χίος 9 Ιανουαρίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.