Όλα στον αέρα

 

Υπέβαλα πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο την παρακάτω ερώτηση: Λαμβάνουμε ενημέρωση από σχολεία ότι, ακόμα και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε καυστήρες στα σχολεία μας. Πότε θα ολοκληρωθούν και σε ποιο σημείο έχουν φτάσει οι έλεγχοι ως σήμερα; Επιπρόσθετα στα σχολεία που έχουν γίνει οι έλεγχοι γιατί δεν δίνονται σχετικές βεβαιώσεις καλής λειτουργείας των καυστήρων; Στο παρελθών που κάθε σχολείο φρόντιζε μόνο του και καλούσε μηχανολόγο για να ελέγξει τους καυστήρες και να προβεί σε όλες τις μετρήσεις έπαιρνε  άμεσα σχετική βεβαίωση. Σήμερα γιατί δεν έχουν λάβει κάποια βεβαίωση καλής λειτουργείας οι διευθυντές των σχολείων που έχουν ελεγχθεί οι καυστήρες;

Ύστερα από τις αόριστες απαντήσεις που λάβαμε κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, σειρά πήραν οι απαντήσεις του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών ο οποίος αποκάλυψε ότι ως σήμερα δεν έχει γίνει σύμβαση με ανάδοχο αλλά κάποιες ενέργειες έχουν γίνει και κάποιοι καυστήρες δεν λειτουργούν και άλλα τραγικά για να μπορέσουμε να τα παρακολουθήσουμε.

Όλα στον αέρα. Ακόμα και η ασφάλεια των παιδιών μπαίνει στις συμπληγάδες της μικροπολιτικής και της προσπάθειάς εκμετάλλευσης γεγονότων για αποκόμιση παραταξιακού οφέλους. Ο κ. δήμαρχος ήξερε να κάνει δηλώσεις για τους καυστήρες των σχολείων την επομένη του τραγικού γεγονότος στις Σέρρες αλλά δεν ήξερε να απαντήσει στο δημοτικό συμβούλιο στις ερωτήσεις μας. Ήξερε να καθησυχάσει τους γονείς αλλά δεν ήξερε ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει υπογραφεί σύμβαση με ανάδοχο. Άρα ως σήμερα δεν υπάρχει βεβαίωση καλής λειτουργίας και δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος!

Θα μπορούσατε αφού, όπως λέτε, δεν είχατε την δυνατότητα να συνάψετε σύμβαση με ανάδοχο να δώσετε εντολή σε κάθε σχολείο για άμεση αναζήτηση μηχανολόγου για έλεγχο των καυστήρων όπως γίνονταν κάθε χρόνο και το κόστος να καλυφθεί από το ταμείο των σχολικών επιτροπών και στην συνέχεια ο δήμος με έκτακτη ενίσχυση να καλύψει το οικονομικό κενό.

Αντ’ αυτού επιλέξατε τον λαϊκισμό και την συγκάλυψη. Απαντάτε με φτηνές δικαιολογίες. Γνωρίζετε ότι υπάρχει ανάδοχος χωρίς σύμβαση σημαίνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για ότι έχει κάνει ως σήμερα; Με ποιου την άδεια μπήκε αυτός ο άνθρωπος μέσα στα σχολεία και εργάστηκε; Αν συνέβαινε κάτι κατά την διάρκεια των εργασιών του ποιος θα είχε την ευθύνη; Με ποια διαδικασία επιλέξατε τον συγκεκριμένο ανάδοχο; Ο σκιώδης ανάδοχος που αναφέρετε στις δηλώσεις σας, έχει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για να προβεί στη συντήρηση των καυστήρων; Έκανε τις απαραίτητες μετρήσεις με εξειδικευμένο και πιστοποιημένο εξοπλισμό; Παρευρέθηκε ο ίδιος στα λεβητοστάσια των σχολείων ή την εργασία την έκαναν βοηθοί; Πότε θα μπορέσετε να μας δώσετε τις τεχνικές εκθέσεις με τις μετρήσεις και τις σχετικές βεβαιώσεις καταλληλότητας όπως προβλέπονται;

Τελειώνει ο Γενάρης και δεν έχετε τελειώσει με τους ελέγχους ούτε έχετε αντικαταστήσει τους τρεις καυστήρες που εσείς είπατε ότι πρέπει να αντικατασταθούν ενώ έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι από τα μέσα Οκτωβρίου. Βεβαιώσεις και έγραφα δεν υπάρχουν. Με τεχνάσματα η δημοτική αρχή προσπαθεί να καλύψει την αδυναμία της να κάνει τις απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Γεώργιος Ισ. Αμέντας

Αντιπρόεδρος

Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου

Μέλος ΣυμμαΧίας Αξιών

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.