Όμιλος Τσάκου: Μαρίνα και κατασκευή ξενοδοχείου οι δύο νέες επενδύσεις ύψους σχεδόν 9 εκατ. ευρώ στη Χίο

Την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης από τους υπουργούς Τουρισμού και Περιβάλλοντος για τις αδειοδοτήσεις, αναμένουν τα συνεργεία για να ξεκινήσουν οι εργασίες στη Μαρίνα Χίου.

Πρόκειται για μια επένδυση του ομίλου Τσάκου, του καπετάν Παναγιώτη και του γιου του Νίκου Τσάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αδειοδότηση αναμένεται να υπογραφεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και αμέσως θα ξεκινήσουν τα λιμενικά έργα, αλλά και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ένας από τους λόγους που καθυστέρησε η αδειοδότηση είναι το γεγονός ότι χρειάστηκε ένα τρίμηνο προκειμένου να αποσταλεί το πρακτικό της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων της Μαρίνας, από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο υπουργείο Τουρισμού!

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Μαρίνας Χίου, η ολοκλήρωση των λιμενικών έργων θα γίνει μέσα στο προσεχές 24μηνο, με τη προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, λόγω της πανδημίας.

Η συνολική επένδυση στη Μαρίνα Χίου θα φτάσει το συνολικό ποσό των 6.213.615 ευρώ, ενώ σε πλήρη ανάπτυξή της η Μαρίνα θα προσφέρει 180 θέσεις ελλιμενισμού για πλοία αναψυχής μήκους μέχρι 25 μέτρα και έως 6.900 τ.μ. στεγασμένων εγκαταστάσεων για χρήσεις τουρισμού-αναψυχής.

Ξενοδοχείο «Ξενία»

Επίσης, ο όμιλος των Παναγιώτη και Νίκου Τσάκου επενδύει στη Χίο και στην επισκευή του ξενοδοχείου «Ξενία», που η αποπεράτωση του αναμένεται να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το ξενοδοχείο θα διατηρήσει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά θυμίζοντας την αίγλη των παλαιότερων χρόνων της λειτουργίας του, ενώ στο εσωτερικό θα γίνουν εκτεταμένες επισκευές. Η επένδυση στο ξενοδοχείο θα υπερβεί τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: mononews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.