Όπου σπείρει ή δε σπείρει, τον Μάη μετανοεί

Την 26η Μαΐου ημέρα ευρωεκλογών για πρώτη φορά μετά από τέσσερα περίπου χρόνια κυβέρνησης Τσίπρα οι Έλληνες θα κληθούν να αξιολογήσουν τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του.

Αν δεν προηγηθούν ή συμπέσουν εθνικές εκλογές, αυτή η μάχη θα είναι η πιο καθοριστική για το μέλλον της χώρας και αυτό δεν είναι υπερβολή.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κακώς χαρακτηρίζεται από κάποιους δήθεν αριστερή, αριστερή αριστερότατη είναι. Ποιοι την στηρίζουν; Ποιοι συμμετέχουν; Όλοι αριστεροί δηλώνουν από τα γεννοφάσκια τους.

Αν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι δεξιότατα ή ασυνάρτητα ή διεθνιστικά ή καταστροφικά ή ιδιοτελή δεν έχει καμιά σημασία. Αυτή είναι η αριστερή διακυβέρνηση αυτό το προϊόν μπορεί να παράξει.

Προϊόν ανάλογο χώρας ασπόνδυλης, εθνομηδενιστικής, κρατικοδίαιτης, δίχως ιστορία και πρότυπα, μια χώρα των chef, των survivors και των lovers.

Στην μεταπολεμική Ελλάδα με τους αριστερούς του κ. Τσίπρα κλείνει ο κύκλος «δοκιμών» όλης της πολιτικής γκάμας κυβερνήσεων. Κομουνιστική, αριστερή, κεντρώα, δεξιά, σοσιαλιστική ακόμα και δικτατορία. Όλα τα έχουμε δοκιμάσει δεν υπάρχουν πια άλλες αδοκίμαστες ‘’γεύσεις’’.

Μέχρι την 26η Μαΐου έχουμε το περιθώριο να συλλογισθούμε, να πιάσουμε το «δρεμόνι» και να κοσκινίσουμε τα γεννήματα, τα αποτελέσματα των κομμάτων και των προσώπων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα την χώρα. Είμαι βέβαιος ότι θα ξεχωρίσουν πολλά και αισιόδοξα από το δρεμόνισμα, αυτά να κρατήσουμε και να ενισχύσουμε.

Ο Μάιος είναι ο μήνας της αναγέννησης αλλά ιστορικά και αποφράς περίοδος για το γένος των Ελλήνων. Εμείς αποφασίζουμε.

Όπου σπείρει ή δεν σπείρει, τον Μάη μήνα μετανοεί.

 

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.  

                

 

    

 

 

 

 

           

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.