Όσες δυσκολίες κι αν υπάρξουν, ακόμα και στις πιο άσχημες στιγμές, υπάρχει πάντοτε στο τέρμα το Αναστάσιμο Φως της Ελπίδας και της Ζωής

Μήνυμα και Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Π. Μπουγδάνου Για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Αγαπητές συμπατριώτισσες, Αγαπητοί συμπατριώτες

Με σεβασμό, ταπεινότητα και κατάνυξη, παρακολουθούμε τις άγιες αυτές ημέρες  την πορεία και την κορύφωση του Θείου Δράματος. Ζούμε τις ιερές στιγμές του Θείου Πάθους,  τον πόνο, την ταπείνωση και την οδύνη. Στο τέρμα αυτής της πορείας όμως, βρίσκεται το Χαρμόσυνο κι Ελπιδοφόρο Μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Η φετινή χρονιά μας βρίσκει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.  Τα επιβεβλημένα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία του κορωνοϊού, που οφείλουμε ευλαβικά να τηρήσουμε, αλλάζουν τον τρόπο που, σύμφωνα με την παράδοσή μας,  βιώνουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα. Γνωρίζουμε όμως ότι πρόκειται για περιορισμούς αναγκαίους για να υπερασπίσουμε και να διαφυλάξουμε τα μέγιστα αγαθά της Υγείας και της Ζωής για εμάς και τους συνανθρώπους μας.

Ανάσταση σημαίνει νίκη της ζωής επί του θανάτου, της αφθαρσίας επί της φθοράς, της ελπίδας επί της απελπισίας, της πίστης επί της αμφιβολίας.

Ας αντλήσουμε αισιοδοξία και δύναμη από το μήνυμα αυτών των Αγίων Ημερών. Όσες δυσκολίες κι αν υπάρξουν, ακόμα και στις πιο άσχημες στιγμές, υπάρχει πάντοτε στο τέρμα το Αναστάσιμο Φως της Ελπίδας και της Ζωής.

Στους συμπατριώτες μας στη Χίο, στις Οινούσσες και τα Ψαρά, στους όπου γης ξενιτεμένους μας εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου.

         

Καλή Ανάσταση Και Καλό Πάσχα σε όλους

 

Παντελής Μπουγδάνος

Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.