Ύμνος για τη Μικρασία «Οι Άγγελοι της Σμύρνης»

 

 

Μια μελωδική βραδιά αφιερωμένη σε μικρασιατικούς παραδοσιακούς σκοπούς, αλλά και στα χιλιοτραγουδισμένα έργα της γεννημένης στο Αϊδίνι κορυφαίας δημιουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου χάρισε στο πολυπληθές οινουσσιακό κοινό η Ζωή Παπαδοπούλου την Τρίτη 16 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Οινουσσών. Την γνωστή και δημοφιλή ερμηνεύτρια πλαισίωσαν ο ΒαλάντηςΚαπουλαράκος στην κιθάρα και τραγούδι, ο Πάνος Κοσμίδης στο πιάνο και ο Παύλος Μπερμπερίδης στο μπουζούκι.

Η εκδήλωση-ύμνος για τη πολιτιστική προσφορά των τριών «Αγγέλων της Σμύρνης», η οποία εκτός των άλλων φιλοξένησε τις διεθνούς ακτινοβολίας φωτογραφίες της Nelly’s (Σουγιουτζόγλου), κέρδισε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότηματου κοινού.

Συνέβαλε σ’ αυτό η αισθαντική απαγγελία από τη γνωστή ηθοποιό Χρύσα Παπά  αποσπασμάτων διηγημάτων της Διδώς Σωτηρίου κι άλλων Μικρασιατών λογοτεχνών και χρονογράφων, που έπλεξε μια μουσικοποιητική συνάντηση, αίνο δοξαστικό για τις μορφές, που άφησαν ανεξίτηλο στίγμα στη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας.

Η βραδιά οργανώθηκε κι επιχορηγήθηκε από το Δήμο Οινουσσών στο πλαίσιο της 100ετηρίδας μικρασιατικής μνήμης και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από το πολυάριθμο ακροατήριο, που σιγοτραγούδησε κι ύμνησε τις χαρές και τους καημούς του λαού μας μέσα από τα κλασικά πλέον έργα της νεώτερης μουσικής διαδρομής του ελληνισμού.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.