Διαψεύδουν τις φήμες περί παύσης εργασιών του Αεροδρομίου

Διχασμό και προβληματισμούς έχει προκαλέσει το ζήτημα της απρόοπτης παύσης εργασιών επί του Αερολιμένα Χίου «Όμηρος», με την αιτία της υπερβολικής σκόνης που σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, καθιστούν πιο δύσκολη την τέλεση αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, διερχόμενος κάποιος στην περιοχή του αεροδρομίου, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσει είναι συσσωρευμένα αδρανή υλικά σε μεγάλο ύψος, συνοδευόμενα από σταθμευμένα οχήματα οικοδομικής χρήσης. Εξαιτίας των ανέμων υψηλών εντάσεων, αυτή η σκόνη μεταφέρεται καθημερινά τόσο στα κατά μήκους υπάρχοντα καταστήματα, όσο και αιωρούνται στην ατμόσφαιρα ως μικρό οργανισμοί και σταγονίδια.

Το εργοτάξιο του Αερολιμένα Χίου, έχει αποτελέσει πραγματικό σίριαλ, αφού η ανάπλασή του έχει διαρκέσει εκτεταμένο χρονικό διάστημα. Οι τακτικές διακοπές των εργασιών εξαιτίας των μη επαρκών αδρανών υλικών, της έλλειψης χρηματοδοτήσεων, των ανανεωμένων μελετών που όριζαν κάτι διαφορετικό για την ανάπλαση αυτού, οι αντιθέσεις των περιοίκων και πολλά ακόμη, οδήγησαν τον αερολιμένα σε ένα παραμελημένο «έργο πνοής» του νησιού.

Παρά την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών κ. Ταχιάο και οι σχολιασμοί του περί έλλειψης υλικών, η δημόσια ανακοίνωση αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι οι εργασίες επί του «Ομήρου» θα ξεκινούσαν πάλι να οδεύουν προς εξέλιξη, το φως της δημοσιότητας έλαβε μια επιστολή, η οποία ορίζει ότι έπειτα από συναπόφαση των καταστηματαρχών και περιοίκων της περιοχής, διακόπτονται απρόσμενα οι εργασίες ανάπλασης του Αερολιμένα, εξαιτίας των… βαρέων και ανθυγιεινών, ιδιαίτερα δηλαδή της σκόνης που δυσκολεύει την καθημερινότητα των δημοτών, που εισέρχεται στα καταστήματα αυτών και εμποδίζει τους εργάτες να τις ολοκληρώσουν.

Προβαίνοντας σε ανάγνωση του ήδη δημοσιοποιημένου εγγράφου, οι καταστηματάρχες της περιοχής, αντέδρασαν αρνητικά και έκπληκτοί, παρατηρώντας την παραποίηση της γνώμης τους από ορισμένους συμμετέχοντες στο συμβούλιο περί των εργασιών του αεροδρομίου, οι οποίοι δήλωσαν την παύση αυτών με το πρόσχημα της σκόνης, εμπλέκοντας ωστόσο και πολιτικά συμφέροντα.

Αυτό που επεξήγησαν ρητώς οι ιδιώτες καταστηματάρχες, ήταν ότι η σκόνη πράγματι δυσχεραίνει την καθημερινότητα αυτών, όμως το δημόσιο έγγραφο ήταν απόρροια της μη περεταίρω ανοχής τους, και ουδέποτε επιθυμούσαν την παύση εξέλιξης του έργου, ενώ διόρθωσαν τα όσα εγγράφως ειπώθηκαν, λέγοντας πως επιθυμούν την εύρεση άμεσης λύσης, και όχι την διακοπή των εργασιών, η οποία θα αποβεί μοιραία για το μέλλον της Χίου. Συμπλήρωσαν ακόμη, πως δεν έχουν παρατηρήσει κάποια κίνηση από τους αρμόδιους για την προσπάθεια εύρεσης λύσης, παρά τις φορές που έχουν επιχειρήσει να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω εγγράφων. Έτσι, για ακόμη μια φορά προβληματισμένοι, επιζητούν την λήψη μέτρων για την καταπολέμηση του κωλύματος, και απορρίπτουν κάθε υπόνοια παύσης της εξέλιξης του έργου.

Σχετικές δημοσιεύσεις