Εξιχνιάστηκε και δεύτερη υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού στη Χίο

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε πριν από δεκατέσσερις μήνες περίπου σε βάρος ημεδαπού – κατοίκου Χίου. Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή, τρία (3) άτομα (42χρονη αλλοδαπή, 47χρονος ημεδαπός και 31χρονος ημεδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο παθών ημεδαπός μετά από διαδικτυακή επικοινωνία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με γυναίκα αλλοδαπής καταγωγής, πείστηκε να της καλύψει τα έξοδα ταξιδιού της από χώρα του εξωτερικού στην Ελλάδα. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του παθόντα με έτερο άτομο (άνδρα) αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος υποδυόμενος συνήγορο της παραπάνω αλλοδαπής και επικαλούμενος διαδικαστικές και νομικές εκκρεμότητες της τελευταίας, τον έπεισε να αποστείλει, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων αλλά και μέσω τραπέζης, συνολικά το χρηματικό ποσό των -5.950- ευρώ, για να πραγματοποιηθεί το επίμαχο ταξίδι. Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων διακριβώθηκε ότι, η 42χρονη παρέλαβε από εταιρεία μεταφοράς χρημάτων το ποσό των -1.400- ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό των -4.550- ευρώ, κατατέθηκε σε λογαριασμό της. Επιπλέον, από την ερευνητική διαδικασία προέκυψε ότι, ο λογαριασμός στο μέσο
κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίο πραγματοποιούταν η επικοινωνία του παθόντα με την 42χρονη, ενεργοποιήθηκε από διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) και τηλεφωνική σύνδεση που ανήκουν, κατά περίπτωση, στον 47χρονο και στον 31χρονο.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.