Δραστηριοποίηση για την επίτευξη έργων ζητά ο Μουτζούρης

Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στην Ραδιοφωνική Εκπομπή «Καλημέρα» με τον Αντ1 Αιγαίου, δεν έλειψαν οι ειλικρινείς απόψεις και οι χειμαρρώδεις προτάσεις παρακίνησης σε ζητήματα εφ’ όλης της ύλης, ξεκινώντας τόσο από την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου για την δημιουργία Μεταναστευτικής Δομής στην περιοχή Θόλος, όσο για τον τρόπο αντιμετώπισης των φετινών τουριστικών ροών, την πορεία εξέλιξης έργων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου κ.α.

Ξεκινώντας, ο κ. Μουτζούρης δήλωσε την κάθετη άρνηση της Περιφέρειας στην απόφαση δημιουργίας Μεταναστευτικής Δομής στη περιοχή Θόλος, επευφημώντας μάλιστα τις αντιστάσεις του λαού έναντι στις αποφάσεις της Κυβερνήσεως το 2019, και προτρέποντας μάλιστα αν χρειαστεί, αυτές να επαναληφθούν, περνώντας κατά αυτό τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτεία.

Όσον αφορά την πορεία των έργων, ο ίδιος ο κ. Μουτζούρης έχει παρατηρήσει την στάση της νήσου Χίου καθώς εξελικτικά έχει μείνει πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά, ενώ ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει αφύπνιση και δραστηριοποίηση τόσο της ίδια της Περιφέρειας, όσο από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεν παρέλειψε σε ερώτηση που του τέθηκε να σημειώσει την πρόοδο της γειτονικής Λέσβου ως προς τα έργα οδοποιίας, τη δημιουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, – όπως και αυτής που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στη Χίο – και των φεστιβάλ που πραγματοποιούνται για την βέλτιστη προώθηση του νησιού. Για τη Χίο μάλιστα ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι έχουν αποδοθεί υπογραφές για χρηματοδοτήσεις των έργων του εμβληματικού Κήπου και των Χερσαίων Τείχων του Κάστρου, ώστε να συνεχίσουν να γίνονται εργασίες ωσότου ολοκληρωθούν.

Τέλος σχετικά με το ζήτημα του τουρισμού, ο κ. Μουτζούρης επιχείρησε να υπενθυμίσει στους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους ακροατές, ότι παρά τις αυξημένες τουριστικές ροές, δεν πρέπει να υπάρχει ανάπαυση, καθώς τα ελλείμματα είναι αρκετά, όπως η έλλειψη δρομολογίων ΚΤΕΛ, η ανάγκη ανέγερσης περισσότερων ξενοδοχειακών καταλυμάτων κ.α., καθώς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθίστανται παρθένα στο συγκεκριμένο ζήτημα, και τώρα προσπαθούν να εξελιχθούν για να το αντιμετωπίσουν. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε πως το περασμένο έτος είχε κατατεθεί πρόταση στον Πρωθυπουργό να διευκολυνθούν τα νησιά οικονομικά και να ενισχυθούν τουριστικά, πράγμα που απέβη να αποδίδει καρπούς.

Κλείνοντας ο κ. Μουτζούρης υπογράμμισε πως ικανοποιείται να επικοινωνεί με τον κόσμο, καθώς μέσα από την επικοινωνία επιτυγχάνονται περισσότερα, εφόσον ο λαός είναι ενωμένος.

Σχετικές δημοσιεύσεις