ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ. Μάντεψε ποιος έρχεται…

 

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Ναι, είναι γεγονός ότι έχει καθιερωθεί παγκόσμια ημέρα πολικής αρκούδας!!!

Και, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς των Πολικών Αρκούδων (Polar Bears International), ενός οργανισμού που εδρεύει στις ΗΠΑ και σκοπό έχει την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πληθυσμοί της πολικής αρκούδας από την κλιματική αλλαγή και το συνακόλουθο λιώσιμο των πάγων….

Η οργάνωση καλεί τον κόσμο να συμβάλει, έστω και για μία ημέρα, στην προστασία της πολικής αρκούδας, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, που συμβάλλουν καθοριστικά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Όμως οι πάγοι συνεχίζουν να λιώνουν και  στην Ανταρτική μόλις προχτές ένα τεράστιο παγόβουνο ξεκόλλησε από τη θέση του και πλέει ‘εναντίον’ ενός μικρού ακατοίκητου νησιού με κίνδυνο την καταστροφή του και την καταστροφή της πανίδας της περιοχής.

Αν υποθέσουμε ότι κάποιες πολικές αρκούδες θεώρησαν μεμονωμένα κομμάτια πάγου για… βάρκες κι αποφάσισαν να αλλάξουν πορεία και να έρθουν όπως τα αποδημητικά πουλιά σε πιο ζεστά μέρη όπως το Αιγαίο μην εκπλαγείτε αν τις δείτε εσείς  οι τυχεροί νησιώτες καμαρωτές-καμαρωτές να σας χαιρετούν από τις λευκές βαρκούλες τους – παγοκολόνες αλλά αντίθετα να τις ταΐσετε μην θυμώσουν γιατί χαθήκατε…

Απίθανο; Εφόσον οι πάγοι συνεχίζουν να λιώνουν κι όλοι αδιαφορούν μάλλον όχι. Όλα είναι πιθανά τίποτα απίθανο. Ας ευχηθούμε η πολική αρκούδα που κινδυνεύει άμεσα να σωθεί από την μάστιγα της καταστροφής του περιβάλλοντος.και να μην συμβεί αυτό που …

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ προειδοποιούν ότι τα 2/3 των πολικών αρκούδων, που ζουν στον Βόρειο Πόλο (Αλάσκα, Καναδάς, Ρωσία, Γροιλανδία, Νορβηγία), ενδέχεται να εξαφανιστούν μέχρι το 2050. Ο συνολικός τους πληθυσμός υπολογίζεται σε 25 χιλιάδες.

Ναι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ναι, στην σωτηρία της πολικής αρκούδας.

Πηγή: Wikipedia.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.