Ευλόγησε τη Μυροβόλο Χίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος

Την Περιφερειακή Ενότητα Χίου επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η Αυτού Θεοτάτη Παναγιότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έπειτα από αποδοχή πρόσκλησης τόσο του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου, όσο και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν ένθερμα τα Σώματα Ασφαλείας, η 96 ΑΔΤΕ με τον Διοικητή Ταξίαρχο κ. Χαράλαμπο Αμπατζίδη, το Α.Τ Χίου με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιάννη Αραμπατζή, καθώς και εξέχοντα αιρετά πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χίου.

Ο Πατριάρχης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό, ευχαρίστησε θερμά και ευλόγησε τα μέλη της Αυτοδιοίκησης ενώ μίλησε με πολλή αγάπη για το περιβάλλον και τη σημερινή ημέρα μου είναι αφιερωμένη στη Κλιματική Αλλαγή. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με την ιδιότητά του ως «Πράσινος Πατριάρχης», έχει δείξει έμπρακτα τις ανησυχίες και την αγάπη του προς το περιβάλλον.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ Παντελή Βρουλή, Παντελή Μπουρνιά και Νικόλαο Νύκτα, το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαλαφή, τον Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη, σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντάλλαξαν απόψεις και εξέφρασαν τα αιτήματά τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σχετικές δημοσιεύσεις