Λανθασμένο μέτρο η αύξηση του ΦΠΑ που αφορά τον καφέ

Επιστολή απέστειλε το Επιμελητήριο Χίου προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, αναφορικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να αυξήσει την τιμή του σερβιριζόμενου καφέ στα παραλιακά καταστήματα. Όπως σημειώνει, έχουν δεχθεί πολλά παράπονα για την πράξη αυτή, ενώ μάλιστα η ίδια εν τέλει θα αποβεί μοιραία για την οικονομική ευχέρεια του καταναλωτή:

Το Επιμελητήριο Χίου έχει καταστεί αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από μέλη του αναφορικά με την αδικαιολόγητη αύξηση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ. Η συγκεκριμένη ρύθμιση σαφώς πλήττει τις μικρότερες επιχειρήσεις εστίασης, ενώ ευνοεί τις μεγάλες αλυσίδες αλλά και τα takeaway stores.

Το μέτρο έχει χαρακτήρα κυριολεκτικά φοροεισπρακτικό και δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη τις επιπτώσεις του στο μέτωπο της ακρίβειας στο οποίο η μάχη ανάσχεσης διαφαίνεται να έχει χαθεί.

Σας ζητάμε να επανεξετάσετε τη σχετική απόφαση και να διατηρήσετε τον ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά στο 13% σε μία περίοδο που η οικογενειακή επιχείρηση δίνει καθημερινό αγώνα για να επιβιώσει.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις