Σε συνέντευξη του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή με την Χιώτικη Διαφάνεια και τον Αντ1 Αιγαίου, θίχτηκε το ζήτημα της στάθμευσης των ιδιόκτητων οχημάτων επί της οδού Λεωφόρους Ενώσεως και κατά μήκος του Αεροδρομίου. Σύμφωνα με τον κ. Βρουλή, προτάθηκε η απομάκρυνση των σταθμευμένων νταλικών, οι οποίες βρίσκονταν εκεί για την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου. Για την αξιοποίηση ενός χώρου, και την τοποθέτηση μεταφορικού minibus ως την είσοδο του Αεροδρομίου, ο κ. Βρουλής, ανέφερε ότι δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί όλο αυτό το εύρος. Εν αντιθέσει, αναμένεται η γνωμάτευση από την Επιτροπή Κυκλοφορίας, για το κατά πόσο είναι εφικτή η τοποθέτηση κώνων από την πλευρά του πεζοδρομίου του Αεροδρομίου για την στάθμευση των οχημάτων.
Σε ερώτηση του προς την ολοκλήρωση του έργου του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, προέβη σε απάντηση, εξηγώντας πως χρήζει αντικατάστασης μέρος του έργου το οποίο είναι σαθρού σημείου όπου διέρρεε το νερό. Οι εκάστοτε μελέτες γίνονται από όργανα που τις αποστέλλουν στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, και εκεί γίνεται ο εκάστοτε έλεγχος. Σχετικά με την αφαίρεση των στύλων της ΔΕΗ, επεξήγησε πως δεν ήταν ευθύνη της Περιφέρειας, παρόλα αυτά, απέδωσε ευχαριστίες στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Παπαγιαννίδη, ο οποίος βοήθησε να ξεπεράσει τα όποια κωλύματα, αλλά ταυτοχρόνως, φαίνεται να φέρει ευθύνη ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης για την καθυστέρηση των έργων. Σχετικά με το ζήτημα αυτό, ο ίδιος δεν προέβη στις απαραίτητες συναντήσεις με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ γνώριζε ότι για το δίκτυο της ΔΕΗ το κόστος ανέρχονταν στα 120.000 ευρώ, ενώ για το κλείσιμο της απορροής των υδάτων, το κοστολόγιο άγγιζε το ύψος των 45.000 ευρώ. Τέλος, αναφορικά με το κόστος της ολοκλήρωσης του Φράγματος, το ίδιο ανέρχεται της τάξης των 240.000 ευρώ.
Όσον αφορά την καθυστέρηση υλοποίησης του Αεροδρομίου, ο ίδιος ανέφερε, ότι αυτό οφείλεται στην διαμάχη μεταξύ των εργολάβων για την αξιοποίηση των αδρανών υλικών, τα οποία και υπάρχουν σε έλλειψη. Συνέχισε, λέγοντας ότι η Περιφέρεια δεν ευθύνεται πλέον για οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση, καθώς ολοκλήρωσε το δικό της κομμάτι που αφορά την διεύρυνση του δρόμου, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών.
Για το ζήτημα της παράκαμψης του δρόμου στην Τοπική Κοινότητα του Χαλκειούς, ανέφερε ότι έπειτα από νομικές παρεμβάσεις, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι πλέον έχουν «νερώσει το κρασί τους», καθώς η μελέτη που είχε προκύψει το 2004, φαίνεται να εφαρμόζεται πλέον, και ήδη εδώ και 15 με 20 μέρες οι εργολάβοι φέρνουν εις πέρας τις διαδικασίες. Τέλος, αναφέρει ότι θα γίνουν οι εκάστοτε τροποποιήσεις για όσους δεν αποζημιώθηκαν από λανθασμένη καταγραφή των άγρο-ιδιοκτησιών τους.
Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη, συζητήθηκε το θέμα πρόκλησης ατυχημάτων λόγω της μη συντήρησης του δρόμου στο εύρος των περιοχών του 18ου χλμ. Χίου – Βολισσού έως τη στροφή Αγίου Ισιδώρου Πιτυούς. Ο κ. Βρουλής επεξήγησε ότι καθυστερεί η Κυβέρνηση να προσφέρει την ανάλογη οικονομική στήριξη για την ανάπλαση του οδικού δικτύου, και το καλύτερο που μπορεί να κάνει η Περιφέρεια, είναι να ασφαλτοστρώσει πρόχειρα τις λακκούβες. Έχει προταθεί να προσφερθούν 3 εκατ. ευρώ για τη Βόρεια Χίο, άλλα τόσα για τη Νότια, και άλλα τόσα για την Κεντρική, αγγίζοντας το ποσό των 9 εκατ. ευρώ. Ποσό το οποίο ακόμη δεν έχει παραλειφθεί στην Περιφέρεια, ώστε να πράξει τα ανάλογα.