Έξω από τα δόντια ο Δήμαρχος Μαλαφής για τα έργα υποδομών στη Χίο

Έπειτα από συνέντευξη του Δημάρχου Γιάννη Μαλαφή με την Χιώτικη Διαφάνεια και τον Αντ1 Αιγαίου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του τέως Δημάρχου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για πλεόνασμα 4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου, μας πληροφόρησε ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου ήταν ελλειπεί φορολογικής ενημερότητας ώστε να προβεί ο Δήμος στις εκάστοτε ενέργειες. Συγκεκριμένα, σε σχόλιο του στον κ. Κάρμαντζη, τον χαρακτήρισε ως «Τσολάκογλου». Σε συνέχεια του, αναφορικά με την αποπληρωμή των χρεών, γίνεται δυνατή η αξιολόγηση και ο καταλογισμός των δαπανών έτσι ώστε, από τον εξορθολογισμό να εξοικονομηθούν χρήματα με συνέπεια την αποφυγή περεταίρω αυξήσεων και την οικονομική στήριξη σε λογαριασμούς ευπαθών ομάδων.

Προχωρώντας, με την αποπληρωμή των λογαριασμών προς τη ΔΕΗ, ο Δήμαρχος κ. Μαλαφής φαίνεται θετικός σε μια επικείμενη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Βροντάδου, του Δήμου και της Περιφέρειας με σκοπό την δημιουργία ενός έργου εξοικονόμησης ενέργειας το οποίο θα αποφέρει την πολυπόθητη μείωση εξόδων. Σχετικά με το ποσό της ΔΕΥΑΧ, ο ίδιος δήλωσε ότι θα προβούν σε διακανονισμό με την διοίκηση της ΔΕΗ για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ ταυτόχρονα ασκούνται πιέσεις στην Κυβέρνηση για να πράξει το δικό της μέρος όσον αφορά οικονομικά την ενεργειακή διαχείριση.

Σε άλλο ζήτημα για το οποίο διερωτήθηκε, αναφορικά με την εξέλιξη του κήπου και της ανάπλασής του, ομολόγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις δικαστικές διαμάχες, οι οποίες αναμένεται να διευθετηθούν, και στις αρχές Μαρτίου θα προβεί ο Δήμος σε επανεκκίνηση του έργου.

Για την οδοποιία στην οδό Ιωάννου Χρήστου, επεξήγησε ότι υπήρχαν εκκρεμότητες οι οποίες δεν δύναντο να ολοκληρωθούν, εξαιτίας της μη αποπληρωμής του αρμοδίου εργολάβου. Αυτό που προδιαγράφεται, είναι η δημιουργία του μέγιστου πλάτους του δρόμου, και έχουν ασκηθεί έπειτα από συνεννόηση, οι ανάλογες πιέσεις στο πρόσωπου του ιδίου, για να φέρει εις πέρας την ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα αφαίρεσης πινακίδων στην οδό Λεωφόρου Ενώσεως και κατά μήκος του Αεροδρομίου, κατά τη γνώμη του, η αφαίρεση δεν καθίσταται επικίνδυνη για τους οδηγούς, ενώ ισχυρίζονται ότι θα προβούν σε κατασκευή συγκεκριμένης γραμμής που θα καθορίσει την στάθμευση των οχημάτων, διότι ο δρόμος είναι φαρδύς. Παράλληλα, αναμένεται από τον Δήμο να δοθεί η οριστική λύση από την αρμόδια εταιρία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.