1η Δενδροφύτευση της Treebank στη Χίο

 

Το ΚοινωφελέςΊδρυμα “Μαρία Τσάκος” – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, δημιούργησε τηνTREEBANK, την  1ηπράσινη «τράπεζα» που συγκεντρώνει δέντρα για αναδάσωση. Η TREEBANK λαμβάνει καθημερινά και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους  δωρεές ποσών από πολίτες και φορείς, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αγορά δέντρων.

Στόχος της ΤREEBANK είναι η δημιουργία μίας δεξαμενής δεντρυλλίων, που θα φυτεύονται στην περιοχή του Κορακάρη, τον πιο κοντινό δασικό πυρήνα στον οικισμό της πόλης της Χίου, προωθώντας με αυτό τον τρόπο ένα επιτυχημένο παράδειγμα αναδάσωσης και μοντέλο προς υιοθέτηση και σε άλλες περιπτώσεις. Η όλη δράση πραγματοποιείται εις μνήμην της Ιατρού Ειρήνης Σαρόγλου – Τσάκου.

Έχοντας συγκεντρώσει ήδη πάνω από 1.000 δέντρα, η TREEBANK προχωρά στην 1ηδεντροφύτευση στη περιοχή του Κορακάρη στη Χίο την  Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου2023, 11 π.μ. Ως σημείοσυνάντησης ορίζεται ηΛιμνοδεξαμενήΨαρόπετρα. Η περιοχή που θα δενδροφυτευτείβρίσκεται πλησίον του οδικού δικτύου που ενώνει το Φράγμα πάνω από της Κόρης το Γεφύρι και τον Δαφνώνα.

Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο 22710-81970. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σημείο συνάντησης, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6942448450 (κος. Μαργαρίτης Καρατζάς).

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.