1 εκ ευρώ από το υπ. Μετανάστευσης στον Δ. Αν. Σάμου για την αποκατάσταση του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ

Υπεγράφη σήμερα, από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη η διαπιστωτική απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης από το Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την απόδοση του χώρου του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου στην τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργου Στάντζου που αφορά στην έγκριση της αίτησής του για τη χρηματοδότηση των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ αλλά  και των όμορων ιδιοκτησιών που έχουν καταπατηθεί, το οποίο ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), κατόπιν αγοράς του.

Το κλείσιμο των έκτακτων δομών και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών που σήκωσαν το βάρος του μεταναστευτικού ήταν βασική δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και από τους βασικούς στόχους του κ. Νότη Μηταράκη από την επανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με τη δημιουργία της Νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Σάμο, καθώς και με την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων,  οι επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στην τοπική κοινωνία έχουν μειωθεί σημαντικά. Επιπρόσθετα, με την εν λόγω χρηματοδότηση ενισχύεται η αποκατάσταση και ο ευπρεπισμός του περιβάλλοντος χώρου του πρώην ΚΥΤ που υπήρχε στο Βαθύ.

Η υπογραφή της αίτησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου, για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του άρθρου 196 ν. 4662/2020 του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΥΤ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ», η υλοποίηση του οποίου θα λάβει χώρα μέσω δύο υποέργων: Α) Υποέργο 1, με τίτλο: «ΑΓΟΡΑ ΧΩΡΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΥΤ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ» και Β) Υποέργο 2, με τίτλο «ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΠΡΩΗΝ ΧΩΡΟΥ ΚΥΤ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ», έγινε παρουσία και του Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Γιώργου Διονυσίου και του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων, κ. Ευάγγελου – Απόστολου Κωνσταντίνου.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.