1.785 επιχειρήσεις εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη από τη Λήμνο μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε ότι για το πρόγραμμα της Περιφέρειας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020 με σκοπό την Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στο Βόρειο Αιγαίο εγκρίθηκαν 1.785 προτάσεις σε σύνολο 3.823.

Οι 3.823 αιτήσεις έφτασαν τα 89.904.000 ευρώ και από αυτές εγκρίθηκαν οι 1.785 με προϋπολογισμό ύψους 40.052.000 ευρώ.

Ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων και η τελική έγκριση. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσες επιχειρήσεις να επιδοτηθούν ανά νησί, καθώς η διαδικασία είναι αδιάβλητη τόνισε ο περιφερειάρχης, ενώ είναι με κωδικοί οι αιτήσεις, πρόσθεσε ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής, Γιώργος Πλακωτάρης σε σχετική ερώτηση του «Ν».

Οι 1785 προτάσεις- αιτήσεις αφορούν τις επιχειρήσεις που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ζημιά λόγω πανδημίας, ενώ και εκατοντάδες άλλες θα γίνονταν δεκτές, αν ο προϋπολογισμός είναι μεγαλύτερος. Σε σχετική μας ερώτηση για νέο πρόγραμμα με σκοπό τη διάσωση και των υπόλοιπων επιχειρήσεων βορείου Αιγαίου, ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει σχετικό πρόγραμμα αλλά θα αναζητήσει άλλες λύσεις.

Για όσες επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση, μπορούν να γνωρίζουν ότι ενισχύονται αυτές που έχουν μόρια από 21,50 ως βάση.

Πηγή: stonisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.