10 χρόνια κάθειρξη και 200.000€ πρόστιμο στους πυρομανείς

Την επίσκεψή του στη Χίο πραγματοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, με σκοπό να δηλώσει στους αρμόδιους φορείς και αιρετούς της Χίου, το «σφίξιμο των λουριών» από την πλευρά του Υπουργείου, καθώς δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε άλλη πράξη που να αφορά την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ή την απώλεια ζωής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κικίλιας ανέφερε επιγραμματικά τις όσες δράσεις έχουν υλοποιηθεί για την πρόληψη και προστασία των δασών από τις επικείμενες πυρκαγιές, χρησιμοποιώντας μάλιστα το εγχείρημα αποστολής 40 δασοκομάντος στη Χίο. Ακόμη, τόνισε το προβλεπόμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό μεταξύ του Υπουργείου και του ΔΕΔΔΗΕ για τα καλώδια που διαπερνάνε τα δάση, ενώ έθεσε πιο αυστηρές ποινές για τους παραβάτες και υπαίτιους των πυρκαγιών και της καταστροφής φυσικής και δημοσίας περιουσίας. Αναγκαία δράση καταστάθηκε και η δημιουργία υποχρεωτικών αντιπυρικών ζωνών στα στρατόπεδα κι άλλες υπηρεσίες.

Την προστασία του «πανέμορφου νησιού» όπως το χαρακτήρισε, ζήτησε ο Υπουργός από τους πολίτες, από όσους δεν βοηθούν τη χώρα, δεν σέβονται το νησί και την περιουσία του ελληνικού λαού, ενώ επεσήμανε πως για πρόκληση πυρκαγιάς που οδηγεί σε απώλεια ανθρώπινης ζωής ή οικολογική καταστροφή, αποτελεί κακούργημα που τιμωρείται με 10 χρόνια κάθειρξη και 200.000€ πρόστιμο.

Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των αιρετών της Χίου και λοιπών φορέων προστασίας, δρομολογήθηκε σύσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, έτσι ώστε τα στελέχη να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν για την επακόλουθη αντιπυρική περίοδο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.