100% πληρότητα στα πλοία για Χίο

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτές τις ημέρες η κίνηση στο λιμάνι της Χίου με την κορύφωση να σημειώνεται σήμερα και αύριο, σύμφωνα με τον λιμενάρχη Χίου κ. Π. Βατούσης , ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1». « Μέχρι σήμερα έχουν φτάσει 4000 επισκέπτες. Λογικά υα αυξηθεί και άλλο ο αριθμός με τις βραδινές αφίξεις. Η πληρότητα αγγίζει το 100% για αυτό και δρομολογήθηκε ένα ακόμη πλοίο σήμερα».

Ο κ. Βατούσης αναφέρθηκε και στο θέμα της προσέγγισης  κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Χίου,  επισημαίνοντας ότι θα υποδεχτούμε δέκα  κρουαζιερόπλοια. « Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έρχεται τον άλλο μήνα και μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε δέκα συνολικά προσεγγίσεις. Ο αριθμός είναι μικρός σε σχέση με άλλα νησιά αλλά η προσέγγιση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων δεν είναι εφικτή στο λιμάνι μας.».

Παράλληλα σημείωσε ότι ιδιαίτερα αυξημένη είναι  η κίνηση και  στη γραμμή Χίου-Τσεσμέ . « Αναμένεται αύξηση αυτό το τριήμερο στη συγκεκριμένη γραμμή και γενικά από τότε που άνοιξε έχει ανοδική πορεία. Μάλιστα εκτός από Τούρκους έρχονται και άλλες εθνικότητες όπως Λατινοαμερικάνοι και ευρωπαίοι, οι οποίοι βρίσκονται στη Σμύρνη και επισκέπτονται για μία ημέρα και το νησί μας»

Τέλος ο Λιμενάρχης αναφέρθηκε και  στη διαδικασία αδειοδότησης των  υδατοδρομίων.  « Έχει ήδη δοθεί η έγκριση από την υπηρεσία μας για τα υδατοδρόμια Ψαρών και Οινουσσών, προχωράει και η έγκριση για το υδατοδρόμιο της Χίου. Μετά είναι θέμα υπουργείου να προχωρήσει περεταίρω τις διαδικασίες».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.