12 νέες παιδικές χαρές αναμένονται από το Δήμο

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτρης Πατελίδας, συμμετείχε στην προγραμματισμένη συνάντηση με τα μέλη της Συμμαχίας Αξιών.

Εκεί γνωστοποίησε ότι με τις διευκρινήσεις που έχουν γίνει στην τελευταία παρουσίαση, που αφορά το leader 2023-2027, δίνεται η δυνατότητα να γίνει μελέτη  με σκοπό να ενταχθούν νέες παιδικές χαρές που αγγίζουν συνολικά το ποσό των 400.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν 12 νέες παιδικές χαρές οι οποίες είναι προτιμότερο να βρίσκονται στην περιφέρεια. Σημαντικό γεγονός είναι ότι με την εφαρμογή αυτής της μελέτης θα υπάρξει ζωή και στα χωριά.

Ο κ. Πατελίδας υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της επιπλέον συντήρησης που πρέπει να γίνεται, εκτός από την πιστοποιημένη. Δηλώνει επίσης, ότι όσον αφορά το προβλεπόμενο κονδύλι, υπήρχε στο ταμείο  ποσό 150.000 ευρώ,  για τον σκοπό αυτόν, για αλλαγή δαπέδων, το οποίο όμως, χρησιμοποιήθηκε στη τοποθέτηση κοντέινερ.  Τα χρήματα αυτά προσπαθούν να τα αντικαταστήσουν, έτσι ώστε να προχωρήσουν στην επισκευή των παιδικών χαρών.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η συντήρηση αποτελεί ένα μεγάλο έξοδο, ενώ θα έπρεπε κατά τη γνώμη του οι Δημοτικές Αρχές να στρέψουν τη προσοχή τους στο ζήτημα πρόβλεψης κονδυλίων,  για να υπάρχει η δυνατότητα να επισκευαστούν οι υποδομές, όχι μόνο συγκεκριμένα σε παιδικές χαρές, αλλά γενικότερα σε κάθε έργο.

Τέλος στόχος είναι να αξιοποιούνται όλο το χρόνο, οι υπάρχουσες παιδικές χαρές οι οποίες βρίσκονται σε προαύλια σχολείων και που δεν είναι προσβάσιμες τις  περιόδους που αυτά είναι κλειστά.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις