12-21 Ιουλίου 2019 το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της Euroclassica

Θα πραγματοποιηθούν στην πατρίδα μας για εικοστή τρίτη συνεχή χρονιά οι εργασίες του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Euroclassica (=ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ)  και  της  ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ,  από  12-21 Ιουλίου 2019, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας   Κυρίου  Προκόπιου   Παυλόπουλου.   Η   είσοδος  είναι πάντοτε ελεύθερη σε όλους όσοι επιθυμούν να το απολαύσουν,  να εμβαθύνουν στα ομηρικά έπη, στην ελληνική  γραμματεία,  γλώσσα,  Ιστορία και  πολιτισμό στη διαχρονική τους ροή, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνα και μελέτη.

Από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 5300 σύνεδροι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι απερχόμενοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. Ο αριθμός τους θα ανέλθει στους 5450 αυτή τη χρονιά, αφού θα συμμετάσχουν  150  σύνεδροι  από  όλον  τον  κόσμο.  Ακαδημαϊκοί,  Καθηγητές Πανεπιστημίων, διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί. Το γενικό θέμα του συνεδρίου για τους λόγιους και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων είναι: Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Στο τμήμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών είναι: ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ.

Υπάρχει  τμήμα  Καθηγητών  και  φοιτητών  για  τη  διδασκαλία  και  εκμάθηση ελληνικής  γλώσσας,  Ιστορίας  και  πολιτισμού.

Επίσης  τμήμα  για  προαιρετική παρακολούθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Οι σύνεδροι έχουν ευκαιρίες  επισκέψεων στην Ακρόπολη, Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, Αρχαιολογικά Μουσεία, Βυζαντινά,  Ναυτικά,  Βιβλιοθήκη  «Κοραής»,  Δασκαλόπετρα,  Νέα  Μονή,  Αγία Μαρκέλλα, Οινούσσες με επισκέψεις και ξεναγήσεις και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Οινουσσών, Σχολή Πλοιάρχων, Πολιτιστικό Κέντρο Οινουσσών, όπου και θα γίνουν ανακοινώσεις και μαθήματα.

Οι σύνεδροι από Αργεντινή, Βέλγιο, Ελβετία, Κίνα, Ισπανία, Γερμανία, Συρία, Κύπρο και βέβαια από Ελλάδα, θα κάνουν λαμπρές, πρωτότυπες ανακοινώσεις και μαθήματα πάνω στα Ομηρικά έπη.

Το συνέδριο που επί είκοσι τρία χρόνια πραγματοποιείται ανελλιπώς στην πατρίδα μας συμβάλλει στην προβολή του Ομήρου  στην      εξακτίνωση των ελληνικών γραμμάτων και του ελληνικού πολιτισμού σ’ όλον τον κόσμο και στην παγκόσμια ακτινοβολία της χώρας μας.

Η είσοδος πάντοτε ελεύθερη σ’ όσους επιθυμούν να μας ακολουθήσουν στο υπέροχο ομηρικό μας ταξίδι και σ’ όλες τις άλλες μοναδικές δραστηριότητες και ευκαιρίες.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα: EUROCLASSICA 2019 – SYNTOMO PROGRAMMA

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.