«1822-2022: Η θυσία της Χίου στην Ελληνική Επανάσταση» – Εκδηλώσεις στην Βολισσό για τα 200 χρόνια από τις Σφαγές της Χίου

 

 

Το Ίδρυμα Γιάννη και Πηνελόπης Κουγιούλη, το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Βολισσού «Μιχ. Παπαμαύρος» και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος-Χορευτικό Συγκρότημα Βολισσού «Ο Όμηρος» διοργανώνουν εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από τις Σφαγές της Χίου, το διήμερο 30-31 Ιουλίου 2022, με τίτλο «1822-2022: Η θυσία της Χίου στην Ελληνική Επανάσταση».

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στην προτομή του Κων. Κανάρη στα Λιμνιά, το Σάββατο 30 Ιουλίου, στις 11.30 π.μ.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 7.45 μ.μ. στο Σχολείο της Βολισσού.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Φραγκομίχαλος (Ph.D. Lon., επ. σχολ. σύμβουλος φιλολόγων, τ. πανεπιστημιακός) και η κ. Αθηνά Ζαχαρού-Λουτράρη (Δρ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Φραγκομίχαλου θα διαβάσει κείμενα ο κ. Ευάγγελος K. Φραγκομίχαλος (ΜΑ).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο φιλόλογος κ. Λεωνίδας Πυργάρης θα διαβάσει αφηγήσεις από το βιβλίο του Στυλιανού Βίου «Η σφαγή της Χίου εις το στόμα του χιακού λαού», ενώ ο ηθοποιός-εκπαιδευτικός κ. Νίκος Ζορμπάς θα διαβάσει ποιήματα του Γιάννη Κουγιούλη.

Τη συζήτηση-εκδήλωση θα συντονίσει η ιστορικός  κ. Ιωάννα Ζαφειροπούλου.

Στον επίλογο της εκδήλωσης το  χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βολισσού θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΥΓΙΟΥΛΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΤΣΑΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΙΣΣΟΥ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

ΣΩΤ. ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΛΑΚΙΔΑΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.