2η θέση για το 1ο ΕΠΑΛ Χίου στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

Τη 2η θέση, ανάμεσα σε 10 συμμετοχές, έλαβε το 1 ΕΠΑΛ Χίου  στο πρόγραμμα “Blog Your Heritage – Ο πολιτισμός μας στο ιστολόγιο”, που αποτέλεσε μια συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να γίνουν “bloggers”, προβάλλοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας, να προσεγγίσουν σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος κάνοντας τη σύγκριση του χθες με το σήμερα και να δουν τι και σε ποιο βαθμό φτάνουν στις μέρες μας πολιτιστικές πρακτικές που αναπτύχθηκαν στο παρελθόν.
Η διάκριση αυτή έρχεται σαν επιβράβευση του έργου και της δυναμικής των Δημόσιων ΕΠΑΛ του νησιού μας.
Στην τελική δράση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11 και 12 Απριλίου στην Αθήνα, την πρώτη μέρα έγιναν επισκέψεις σε χώρους και μουσεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Αθήνας ενώ τη δεύτερη έγινε η παρουσίαση των εργασιών όλων ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα στο Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκεί οι μαθητές παρουσίασαν το αντικείμενο της εργασίας τους, τη μεθοδολογία που ακολούθησαν και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα, το blog τους. Η οργάνωση της δράσης ανήκε στην Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα ιστολόγια αξιολογήθηκαν με βάση το περιεχόμενο, την αυθεντικότητα των κειμένων, την πρωτοτυπία και την εμφάνιση, από επταμελή επιτροπή των δύο Υπουργείων.

Την 1η θέση κατέκτησε το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο της Μύρινας και την 3 θέση το 7ο Εαγγελματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.
Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε τα blogs των τριών σχολείων.
1ο ΕΠΑΛ Μύρινας: http://1epal-myrin.les.sch.gr/blog/
1ο ΕΠΑΛ Χίου: https://ourchianheritage.000webhostapp.com/
7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης: https://blogs.sch.gr/7epal-thess/
«Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου και τους ιδιώτες που συνεργάστηκαν μαζί μας και βοήθησαν στο τελικό αποτέλεσμα. 
Συγχαρητήρια στους καθηγητές και στους μαθητές που συμμετείχαν, για την προσπάθεια, την επιμονή και την αγάπη με την οποία το πρόγραμμα. Συγχαρητήρια σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, αλλά και στο Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  για την έμπνευση και την διοργάνωση του προγράμματος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Διευθυντής του 1 ΕΠΑΛ Χίου, κ. Κωνστνατίνος Βούκουνας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές της Α τάξης:

ΒΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΓΚΑΖΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΣΑΜΠΡΙΝΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΑΡΙΑ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΖΟΦΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΡΔΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΟΜΠΟΘΑΝΑΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΑΝΑΛΟ ΤΖΙΜΠΕΡΤ ΡΕΪΣΕΝΤ
ΜΟΝΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ-ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΑΡΡΙΕΤΑ ΙΟΥΛΙΑ-ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΜΟΥΣΚΑΙ ΦΛΟΡΙ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΡΑΚΙΤΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΡΟΥΣΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΑΝΑΪΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΖΑΝΓΚΟΛΛΙ ΑΛΕΞ
ΤΟΝΤΟΡΟΒ ΙΒΑΝ
ΤΣΕΒΕΛΙ ΑΡΝΤΙΤ
ΤΣΟΥΚΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΤΣΟΥΚΑΡΗ ΙΩΑΝΝΑ
Συντονιστές του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτικοί:
Ηλιαδάκης Σταμάτιος
Καραλή Φωτεινή
Παπαδόπουλος Νικόλαος

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.