20 εκπαιδευτικοί & 86 μαθητές/τριες θετικοί στον κορωνοϊό σε σχολεία της Β/θμιας της Π.Ε. Χίου

 

Με περισσότερους ελέγχους κατά της COVID-19 επέστρεψαν στα σχολεία σήμερα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας είχαν ανιχνευθεί, μέσω self test, πάνω από 15.500 θετικοί στον ιό μαθητές και εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα , πανελλαδικά ανιχνεύθηκαν 15.547  θετικοί στον ιό μαθητές και εκπαιδευτικοί με τα self test που έγιναν χθες, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία.
Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας έχουν ανιχνευθεί έως το πρωί της Δευτέρας 15.547  εν δυνάμει κρούσματα που δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν κανονικά.
Στη Χίο μετά την διενέργεια των γρήγορων τεστ ανιχνεύθηκαν 20 θετικοί στην COVID 19 εκπαιδευτικοί και 86 μαθητές και μαθήτριες σύμφωνα με όλα όσα δήλωσε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χίου, κος Αιμιλιανός Ευαγγελινός.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι καθηγητές και εκπαιδευτικοί. καθώς τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, επειδή έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι ενώ τώρα είναι και οι εμβολιασμένοι. Στον αντίποδα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα Χριστούγεννα διατέθηκαν μόλις 600.000 από τα δωρέαν self test για την περίοδο των εορτών, από τα 7 εκατομμύρια που είχαν δικαίωμα να παραλάβουν οι πολίτες.

Όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει σήμερα το απόγευμα νέο δεύτερο τεστ, για την προσέλευση στο σχολείο αύριο.

Από τα 15.547  εν δυνάμει κρούσματα, τα περισσότερα αφορούν σε μαθητές οπότε και απουσιάζουν σήμερα από τις τάξεις.  Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα εσπερινά λύκεια θα δηλώσουν αργότερα τα εν δυνάμει κρούσματα.
Με βάση τα χθεσινά self test, τα κρούσματα ήταν στα 14.000, ενώ και με τα πρωινά  self test ο αριθμός ανέβηκε στα 15.547.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.