200.000 ταχεία τεστ εξέτασης Covid προσγειώθηκαν στη Μυτιλήνη

Παρελήφθησαν στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» 200.000 τεμάχια τεστ ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οργανώθηκε αερογέφυρα με ειδική ναυλωμένη πτήση, η οποία μετά το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

Από αυτά τα 200.000 τεστ, ικανός αριθμός θα παραμείνει στη Λέσβο και τα υπόλοιπα μεταφέρονται στην Αθήνα και με βάση των εθνικό σχεδιασμό θα μεταφερθούν σε όλη την Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ευχαρίστησε τον Θανάση Μαρτίνο για την χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και σημείωσε: «Πλέον η χώρα μας κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων χωρών διενέργειας τεστ ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη».  Λόγω των ειδικών συνθηκών τα πρώτα τεστ ταχείας εξέτασης διατέθηκαν στα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου, καθώς και στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

«Από τις πρώτες δύσκολες στιγμές προτεραιότητά μας αποτελεί η ασφάλεια των κατοίκων και των μεταναστών με την εκκένωση της δομής του ΚΥΤ Μόριας χωρίς θύματα, με την προστασία της περιμέτρου. Εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη παροχή ιατρικής βοήθειας, φαγητού και νερού. Τα νησιά μας σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος και δικαιούνται τον σεβασμό όλων μας, και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Κι εμείς ως χώρα θα συνεχίσουμε πρώτα με την φύλαξη των συνόρων μας και κυρίως με την αποσυμφόρηση των νησιών» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκης κατά την παραλαβή

«Τα ταχέα αντιγόνα, που η πατρίδα μας είναι μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που τα προμηθεύεται, θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόσο στην καθημερινή κλινική πράξη την περίοδο του χειμώνα, όσο και για τη διερεύνηση επιδημιών», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.