28η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου – Επεισοδιακή και πάλι! (Βίντεο-Φωτογραφίες)

Ένταση για μια  ακόμη φορά στο  Δημοτικό Συμβουλίου Χίου με τα ξίφη να διασταυρώνονται πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Ο κος Π. Καμπούρης θεώρησε ότι ο κος Γ. Ξενάκης τον ειρωνεύονταν και μετά από λίγο  ακούστηκαν εκφράσεις περί ” Καραγκιόζη” , “παντελόνια” κ. ά. με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Π. Καλογεράκη να εκφράζει για μια ακόμη φορά την δυσαρέσκειά του με έντονο τρόπο.

Στο ίδιο πνεύμα και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κος Ν. Νύκτας όπου είπε ότι ” αυτή η κατάσταση δεν μας τιμά! Δεν τιμάει ούτε εμάς στην αντιπολίτευση! Κάτι πρέπει να γίνει.” και πρόσθεσε, αναφερόμενος στα θέματα που φέρνει αρκετές φορές η Δημοτική Αρχή ως επείγοντα προς ψήφιση, “αυτό πρέπει να αλλάξει, δεν γίνεται να ψηφίζουμε πιστώσεις έτσι στα γρήγορα χωρίς την κατάλληλη ενημέρωση. Φέρνεται τα θέματα τελευταία ώρα! Δεν είναι μπακάλικο εδώ, βρε παιδιά!”

Η αφορμή για αυτές τις δηλώσεις του κου Νύκτα ήταν η πρόταση του Αντιδημάρχου κου Π. Μανδάλα να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης και ως κατεπείγον, η πίστωση 35.000 ευρώ για αγορά Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και φωτιστικών. Μάλιστα επειδή απουσίαζε ο κος Μανδάλας, την παρουσίαση ανέλαβε να κάνει ο κος Γ. Μπελέγρης μη μπορώντας όμως να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα έκριναν το “κατεπείγον” οδήγησαν τελικά το θέμα να μην συζητηθεί.

Στην συνεδρίαση πέρα από κάποιες καταγγελίες για μπαζώματα σε κάποια μονοπάτια του “δρόμου της πέτρας” στα Θυμιανά, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1.Τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού έτους 2022.

2. Ενημέρωση επί των εγγράφων για τα θέματα των περιοχών «Σαλάγωνα» και «Αγγέλια».
3. Συγκρότηση οριστικής παραλαβής του έργου “Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης δημοτικών οδών Νότιας Χίου”.

4. Αντικατάσταση μελών στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας.

5.Εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων – οντάδες στην περιοχή των Γριδίων της Κοινότητας Νενήτων.

6. Καταγγελία μίσθωσης Δημοτικού ακινήτου – αγροτεμάχιο στη θέση «Πάνω Βίγλα» Κοινότητας Καταρράκτη.

7. Καθορισμός οικοδομικής γραμμής. Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης

8. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευή και συντήρηση παιδικών χαρών 2016».

9. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευαστικές εργασίες σχολικών συγκροτημάτων Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου έτους 2019».

10. Καθιέρωση 18ωρης λειτουργίας του Αυτοτελούς Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.

11. Μετακίνηση τρίτου για την πραγματοποίηση διάλεξης.

12. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Χίου για την σύνταξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Σχολείων.

13. Κατανομή γ ́ δόσης στις σχολικές Επιτροπές για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.

14. Κατάληψη κοινοχρήστων χώρων. Δ/νση Τοπικής Οικον. Ανάπτυξης

Την συνεδρίαση απασχόλησε επί μακρόν το θέμα στην περιοχή Σαλάγωνα όπου σύμφωνα με καταγγελίες, ο Δήμος Χίου προέβη σε παρεμβάσεις οι οποίες επέφεραν αλλοιώσεις στην περιοχή και μάλιστα χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ολύμπων, κος Μιχαήλ Χαλκιάς.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κος Ξενάκης, υπεραμύνθηκε την Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι οι παρεμβάσεις στην περιοχή για την δημιουργία χώρου στάθμευσης ήταν αναγκαίες και με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναφέροντας ότι πουθενά δεν είναι επίσημα καταγεγραμμένη η εκβολή του εκεί χειμάρρου ως υγροβιότοπος αλλά και η δρόμοι που καθαρίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή προϋπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια.

Αντίθετη άποψη είχε ο Αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων κος Ανδρέας Βεργίτσης ο οποίος κατηγόρησε τον κο Ξενάκη ότι κατεστράφη  ένας μοναδικός υγροβιότοπος .

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.