29 μετάλλια για τους ΙΩΝΕΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου – Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

Το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «ΙΩΝΕΣ» συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ «ΟΠΑΠ 2021» που διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Α.με.Α, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ Στάδιο της Θεσσαλονίκης, το διάστημα 9-11 Ιουλίου 2021. Οι ΙΩΝΕΣ συμμετείχαν με 23 αθλητές και κατάφεραν να διακριθούν με 29 μετάλλια, εκ των οποίων 14 Χρυσά, 7 Ασημένια και 8 Χάλκινα. Η διοργάνωση έγινε τηρουμένων αυστηρά  όλων των μέτρων προφύλαξης για τον covid-19, ενώ αθλητές και συνοδοί κατά την είσοδο στο γήπεδο έκαναν καθημερινά rapid test από συνεργείο του ΕΟΔΥ. Οι διακρίσεις των αθλητών είναι οι εξής:

 

Παβίτσου Χριστίνα : 1η στη σφαίρα γυναικών, κατηγορία F63

1η στο δίσκο γυναικών, κατηγορία F63

 

Πατελίδα Κατερίνα:  1η  στη σφαίρα γυναικών, κατηγορία F41

1η στο δίσκο γυναικών, κατηγορία F41

 

Νταής Διογένης: 1ος στα 400μ. ανδρών, κατηγορία Τ46

1ος στα 200 μ. ανδρών, κατηγορία Τ46

 

Πόθα Ξανθή:  1η  στη σφαίρα γυναικών, κατηγορία F20 under 17

1η στο δίσκο γυναικών, κατηγορία F20 under 17

 

Λοΐζος – Παΐδας Άγγελος: 1ος στη Δισκοβολία Ανδρών κατηγορία F20 under 17

3ος στη Σφαιροβολία Ανδρών κατηγορία F20 under 17

 

Πουλάκης  Κώστας : 1ος στο δίσκο ανδρών, κατηγορία F33

                                                  3ος στην κορίνα Ανδρών, κατηγορία F33

 

Αγορής Γιώργος : 1ος στο δίσκο ανδρών, κατηγορία F34

                                                  4ος στο Ακόντιο Ανδρών , F34

 

Κολύβας Γιώργος: 1ος στα 400 μ., στην κατηγορία T20 under 17

 

Bαποράκη Χριστίνα:  1η  στα 100 μ.γυναικών, κατηγορία Τ37

 

Μαυρίκος Αλέξανδρος: 2ος στην Κορίνα Ανδρών κατηγορία F33 under 17

2ος στη Σφαιροβολία Ανδρών κατηγορία F33 under 17

 

Γκίκα Καλομοίρα:  2η  στα 100 μ. γυναικών, κατηγορία Τ20

2η στα 200 μ. γυναικών, κατηγορία Τ20

 

Γκογκάκης Πέτρος:  3ος στη Σφαιροβολία Ανδρών, κατηγορία F13

                                                  3ος στη Δισκοβολία Ανδρών, κατηγορία F13

 

Τσότα Ανίσα : 2η στη Σφαίρα Γυναικών, κατηγορία F20

 

Γιακούμα Ελένη:  2η στα 100 μ. Γυναικών, κατηγορία Τ37

 

Νταής Γιάννης:  2ος στα 100 μ. ανδρών, κατηγορία Τ46

 

Κουκούμιαλος Παντελής:  3ος στο Ύψος Ανδρών, κατηγορία Τ20

 

Πατεριμός Γιάννης:  3ος στα 400 μ. Ανδρών, κατηγορία Τ20 u17

 

Βελακούλης  Σταμάτης:  3ος στο Ακόντιο Ανδρών, κατηγορία F34

 

Επίσης οι ΙΩΝΕΣ συμμετείχαν στις Σκυτάλες Ανδρών και Γυναικών, κατηγορίας T20, όπου η γυναικεία ομάδα κατάφερε να ανέβει στην 1η θέση του βάθρου, με τις αθλήτριες  Φραγκάκη Νίτσα, Γκίκα Καλομοίρα, Πόθα Ξανθή και Τσότα Ανίσα, ενώ η ανδρική ομάδα με τους Λαγό Παντελή, Κολύβα Γιώργο, Λοΐζο Άγγελο και Κουκούμιαλο Παντελή κατέλαβαν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Στην αποστολή έλαβαν ακόμη μέρος και αγωνίστηκαν οι αθλητές Πατελίδας Δημήτρης, Χειλά Πόπη, και Αλέξανδρος Ρότζερ.

Η συμμετοχή των ΙΩΝΩΝ και στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου του ΟΠΑΠ ήταν εξαιρετική, ενώ το Σωματείο επιβραβεύτηκε για την οργάνωση, την παρουσία του, αλλά και ως η καλύτερη κερκίδα του πρωταθλήματος!

To Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει τους αθλητές που προπονήθηκαν με συνέπεια και προσήλωση και παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις απαγορεύσεις, λόγω των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό. Συγχαίρει επίσης ιδιαίτερα και ευχαριστεί τη γυμνάστρια ΘΕΝΙΑ ΒΑΡΗ, η οποία οργάνωσε τους αθλητές και στάθηκε δίπλα τους σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και των αγώνων.

Την αποστολή και το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη της 35μελούς αποστολής στήριξε οικονομικά και επιχορήγησε ο Δήμος Χίου, με βούληση του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη και του Αντιδημάρχου Γιώργου Πατεριμού, ως αναγνώριση του έργου που προσφέρει το ΝΑΣ ΙΩΝΕΣ Χίου για τα παιδιά με αναπηρία. Στη συνάντηση στο Δημαρχείο, τα ένθερμα συγχαρητήρια συνοδεύτηκαν από τη δέσμευση του Δημάρχου ότι θα είναι πάντα στο πλευρό των ΙΩΝΩΝ με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες στο μέγιστο δυνατό.

Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στη BLUE STAR FERRIES και την ATTICA GROUP, για την έκπτωση που παρείχε στη μετακίνησή μας προς την Καβάλα, αλλά και το KANARIS TOURS και ιδιαίτερα τον κ. Φώτη Κουτουβό, που συνόδευσε την αποστολή και φρόντισε για την ασφαλή οδική μετακίνηση της αποστολής μας.

Ευχαριστούμε επίσης ιδιαίτερα τους φίλους ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΧΙΟΥ που με τα έσοδα τους από τον αγώνα στους Βαβίλους επιχορήγησαν την αγορά για τα αθλητικά μπλουζάκια της αποστολής μας, καθώς και την εταιρεία ελαστικών GOODYEAR που «έντυσε» με καινούργια ελαστικά το ειδικά διαμορφωμένο για ΑμεΑ όχημα που ήταν απαραίτητο για τη μετακίνηση προς τη Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστούμε τέλος όλους τους φίλους μας, Χιώτες και μη, που πάντα στέκονται κοντά μας και δίνουν χέρι βοηθείας κάθε φορά που χρειάζεται! Οι ΙΩΝΕΣ από το Σεπτέμβριο επιστρέφουν στις προπονήσεις τους, και ευχόμαστε η φετινή αθλητική χρονιά να είναι με γήπεδα ανοιχτά και ελεύθερα για όλους !!!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΤΟ Δ.Σ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.