3η Δεκέμβρη Παγκόσμια Εθνική Ημέρα ΑμεΑ

 

Με επιτυχία  ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 3η Δεκέμβρη Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα ΑμεΑ, από την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου.

Η ετήσια εθελοντική αιμοδοσία της ΠοΑμεΑβΑ, στην Χίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με αθρόα προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, στις 2 του Δεκέμβρη 2023.

Ευχαριστούμε όλους τους συνδημότες μας που προσήλθαν και προσέφεραν αίμα, προσφορά ανεκτίμητη για όσους το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα δε το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο», το τμήμα εθελοντριών του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Χίου, για πολύτιμη βοήθειά τους και το Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου για την φιλοξενία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα αίματος της ΠΟΑμεΑΒΑ, προσφέρει το αίμα σε όλους όσους το χρειάζονται και όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία..

Η Θεατρική παράσταση που ακολούθησε το Σάββατο, στις 2 Δεκέμβρη επίσης, με την συνεργασία της θεατρικής ομάδας του ΚΔΗΦ «Η ΓΕΦΥΡΑ» του ΠΣΑμεΑ, της χορωδίας του ΚΔΑΠΜΕΑ « ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ» του Δ. Χίου και του Συλλόγου φίλων Θεάτρου + Τέχνης Χίου “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ18”, απέσπασε πολλά χειροκροτήματα και συγκίνησε όσους το παρακολούθησαν.

Το μήνυμα της 3ης Δεκέμβρη μετέδωσαν η Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΑμεΑΒΑ, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Χίου, την Κυριακή 3 του Δεκέμβρη, με την συμμετοχή μελών και  φορέων ΑμεΑ, μαθητών, γονέων και δασκάλων. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, για την παρουσία τους, η οποία έδωσε μήνυμα ελπίδας,  ότι η νέα γενιά βρίσκεται κοντά και συμπαρίσταται στον αγώνα μας για ισότιμη συμμετοχή και Κοινωνική Ενσωμάτωση! Τις εκδηλώσεις συμπλήρωσε η δράση με περίπατο στο κέντρο της Πόλης όπου τα ΑμεΑ έβαζαν αυτοκόλλητο  προσβασιμμότητας στα προσβάσιμα κτίρια.

Ευχαριστούμε το τμήμα της Τροχαίας Χίου για την βοήθεια και την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να μην ανακυκλώνουμε τα ίδια αιτήματα και να μην διεκδικούμε τα ίδια πράγματα, να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις των αρμοδίων και το κράτος να αναλάβει τις υποχρεώσεις του με αποφάσεις που διασφαλίζουν τα δικαιώματα μας, χωρίς εκπτώσεις και κενά λόγια. Ίσως τότε η Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα ΑμεΑ, να γίνει Γιορτή και για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές μας!!

Ευχαριστούμε ακόμα τα ΜΜΕ Β. Αιγαίου, που κάλυψαν και προέβαλαν τις εκδηλώσεις μας

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.