3η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων

Τη Δευτέρα,  14 Μαρτίου 2022   και ώρα 11π.μ.  έως  1μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η  3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Χίου, με πρώτο  Θέμα 1ο τις επισκευαστικές εργασίες στις σχολικές μονάδες αλλά και την αισθητική του δημόσιου χώρου, και 2ο Θέμα  τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από τις σφαγές της Χίου.  Σημειώνεται ότι λόγω των καιρικών συνθηκών και λόγω του ότι υπάρχουν  απουσίες μελών, μπορούν να συμμετάσχουν από ένα επί πλέον άτομο (νέο μέλος)  από τα μεγάλα Λύκεια της πόλης. Δηλαδή 1ο, 2ο, 3ο Γεν Λύκειο, ΓΕΛ  και ΕΠΑΛ Βροντάδου και 1ου ΕΠΑΛ Χίου.

Ημερήσια Διάταξη: Θεματικός κύκλος κοινωνικής ευαισθησίας

Θέμα 1ο : Ο Δήμος Χίου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις επισκευαστικές εργασίες στις σχολικές μονάδες αλλά και για την αισθητική του δημόσιου χώρου, επιθυμεί να δημιουργήσει μία ομάδα εργασίας από εφήβους, η οποία θα εξετάσει και θα προτείνει ιδέες,  διαδικασίες και τρόπους για την εξάλειψη αναίτιων φθορών στις σχολικές μονάδες, ελαχιστοποίηση των αντιαισθητικών graffiti  σε διάφορους τοίχους  στα σχολικά κτήρια αλλά και στην  πόλη και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ένα κίνημα θετικής προσέγγισης και αισθητικής, ως προς την χρήση του δημόσιου χώρου, ο οποίος  εξ΄ ορισμού ανήκει σε όλους. Δημιουργείται πρόβλημα στέρησης της έκφρασης; Είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε αρκετό βαθμό ως προς την αξία της δημόσιας περιουσίας και τον σεβασμό της ιδιωτικής; Ποιες οι βασικές ενέργειες; Ποια η αναγκαία προθεσμία υλοποίησης;

Θέμα 2ο :  Ο Δήμος Χίου προγραμματίζει να εορταστεί και το έτος 2022  ως επετειακό έτος Μνήμης και Τιμής για τα 200 χρόνια από τις Σφαγές του 1822 και την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων επιθυμεί να πραγματοποιήσει εκδήλωση ή εκδηλώσεις, οποιασδήποτε μορφής,  οι οποίες θα προταθούν από την νέα γενιά. Λαμβάνοντας υπόψη και αναλύοντας την ιστορική και κοινωνική πρόσληψη που έχει η νέα γενιά ως προς αυτά τα ιστορικά γεγονότα και έχοντας υπόψη ότι ένας κεντρικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των θετικών στοιχείων του γένους μας ως προς την αντιμετώπιση των δυσκολιών,  καταθέσετε τρεις –κατά μέγιστο –   αιτιολογημένες και υλοποιήσιμες προτάσεις, σύμφωνα με τα χρονικά και τα οικονομικά δεδομένα, περιγράφοντας επιγραμματικά τα κύρια σημεία της κάθε δράσεως.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.