3101 παγούρια θα μοιραστούν σε Δημοτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

3101 παγούρια θα μοιραστούν σε Δημοτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατόπιν δωρεάς προς αυτό του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Νέα εγκύκλιο για την παραλαβή ατομικών δοχείων νερού/παγουριών, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

  • Λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία κορωνοϊού COVID-19 και προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την διάδοση του ιού, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθ. Κ. Λασκαρίδη, προτίθεται να προμηθεύσει με ένα ατομικό δοχείο νερού/παγούρι κάθε μαθητή/τρια όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων της χώρας.
  • Ο στόχος της δράσης είναι διττός, να διασφαλιστεί αφενός η τήρηση των όρων υγιεινής, αποφεύγοντας την ανταλλαγή μπουκαλιών, ποτηριών, καθώς και την επαφή του στόματος με τις σχολικές βρύσες, αφετέρου η ελαχιστοποίηση της χρήσης πλαστικού, με τη μέγιστη ωφέλεια για το περιβάλλον.
  • Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι αναλαμβάνουν την έγκαιρη παράδοση των ατομικών δοχείων νερού/παγουριών στα σχολεία πριν το άνοιγμά τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.