4,5 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων

Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση 3 δημοσίων κτιρίων. Αυτά του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, του Επιμελητήριου Χίου και του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Κτίρια με νευραλγική θέση, ιστορικής σημασίας.

Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Χίου εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για τo 1ο και 3ο Γενικό Λύκειο Χίου καθώς και το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χίου.

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,315 εκ. ευρώ.

Με εξασφαλισμένη πλέον την χρηματοδότηση, θα ξεκινήσουν εργασίες το καλοκαίρι, με το πέρας του σχολικού έτους, και υπολογίζεται ότι σε λιγότερο από 1 χρόνο τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί.

Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για ενεργειακές αναβαθμίσεις στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου με 400.000 ευρώ, καθώς και στα δημοτικά των Νενήτων με 371.000 ευρώ και Πυργίου με 439.000 ευρώ. Συνοπτικά, θα επενδυθούν πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών μονάδων

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.