48ωρη απεργία του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου

Κύριο αίτημά τους η άμεση στελέχωση του προσωπικού των Δικαστικών Υπηρεσιών του νησιού μας, που πλήττεται από το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου προκηρύσσει 48ωρη απεργία για τις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2020, με κύριο αίτημα την άμεση στελέχωση του προσωπικού των Δικαστικών Υπηρεσιών του νησιού μας, που πλήττεται από το προσφυγικό-μεταναστευτικό και παρακαλούμε για την συμπαράσταση όλων στα δίκαια αιτήματά μας. Αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου αναφέρουν:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου, υλοποιώντας την από 31 Ιανουαρίου 2020  ομόφωνη απόφαση της έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης των μελών του, αφού προηγήθηκαν δίωρες διακοπές εργασιών τον μήνα Νοέμβριο 2019 και κανένα από τα αιτήματά του δεν ικανοποιήθηκε, αντιθέτως διαπιστώνει μια  προσπάθεια περαιτέρω αποψίλωσης των δικαστικών  υπηρεσιών του νησιού μας, (βλέπετε την απαράδεκτη δήλωση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας, που αφορά απόσπαση υπαλλήλου του Ειρηνοδικείου Χίου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ,με την οποία προδικάζει  ανεπίτρεπτα την απόφαση που θα λάβει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο για το θέμα ) και  παρ΄ όλες τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις από την πολιτική ηγεσία τόσο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τόσο και από τον Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη,  σε πρόσφατες διαδοχικές συναντήσεις μαζί τους, αποφάσισε την προκήρυξη διήμερης απεργίας των Δικαστικών Υπαλλήλων των Δικαστικών Υπηρεσιών του νησιού μας ( Ειρηνοδικείου, Εισαγγελίας και Πρωτοδικείου) την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 , με κύριο αίτημα  την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού , προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών.

Οι πιο πάνω ανάγκες, προέκυψαν κυρίως εξαιτίας  του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, το οποίο επέβαλε την σε καθημερινή βάση απασχόληση των υπαλλήλων μας αλλά  και λόγω  συνταξιοδότησης αρκετών υπαλλήλων και όλων των δικαστικών επιμελητών , με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες  συνάδελφοί μας της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου, να έχουν επιφορτιστεί με πρόσθετο βάρος, που αφορά σε  υποθέσεις  της Μεταβατικής ΄Εδρας του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, Μονομελούς και Τριμελούς, που συνεδριάζει πέντε φορές το χρόνο.

Η  έλλειψη δικαστικών επιμελητών, επιβαρύνει  και με τα καθήκοντα των δικαστικών επιμελητών (διακίνηση αλληλογραφίας, δικογραφιών, επιδόσεις δικογράφων κλπ) όλους τους υπαλλήλους .

Επιπλέον, το Ειρηνοδικείο Χίου, καλύπτει τις αυξημένες εξ αρμοδιότητος ανάγκες της Υπηρεσίας και τις αρμοδιότητες του Πταισματοδικείου με ελάχιστο προσωπικό.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ξανά, ότι ουδεμία θετική εξέλιξη στο πιο πάνω θέμα είχαμε μέχρι σήμερα  από το Υπουργείο κι αυτό το θεωρούμε  ως βασικό κίνητρο για την εξαγγελία των απεργιακών κινητοποιήσεών μας , με αιτήματα και τα παρακάτω:

Την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μας:

Για το υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαρο του νομού μας, καμία εξέλιξη δεν υπήρξε με αποτέλεσμα αυτό να  παραμένει  επί πολλά χρόνια «καρα -γιαπί».  Ζητούμε  την αποπεράτωσή του και την επισκευή του κτιρίου που στεγάζει το ποινικό τμήμα του Πρωτοδικείου Χίου .

Την πλήρη μηχανοργάνωση- μηχανογράφηση των υπηρεσιών. Την τήρηση ωραρίου έδρας. Την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των Δικαστικών Υπηρεσιών του Νομού μας.
  2. Αποπεράτωση δικαστικού μεγάρου – Καλύτερες συνθήκες εργασίας.
  3. Άμεσο εξοπλισμό των υπηρεσιών με σύγχρονο σύστημα μηχανοργάνωσης .
  4. Την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών.

     Καλούμε  τον Υπουργό  Δικαιοσύνης να λάβει άμεσα αποφάσεις , για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας , όπως τα ιεραρχήσαμε,  που  θα βοηθήσουν στην εύρυθμη  λειτουργία των Υπηρεσιών μας και την ανακούφιση των συναδέλφων μας , από τον τεράστιο όγκο της δικαστηριακής ύλης .

    Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φορείς του νησιού, (Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΥ κλπ)  να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα μας , υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας  και τις πιο πάνω απεργιακές κινητοποιήσεις μας .

       Το εξουσιοδοτημένο από την Γενική Συνέλευση Διοικητικό Συμβούλιο, επιφυλάσσεται  ανάλογα με τις εξελίξεις, να αποφασίσει για περαιτέρω δράσεις και να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης προκηρύξει η ΟΔΥΕ.

   Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.