638.541 € για τη λειτουργία του Ψυχιατρικού Τμήματος του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου

Ένταξη λειτουργίας Ψυχιατρικού Τμήματος Σκυλίτσειου Νοσοκομείου στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου

 Η λειτουργία του Ψυχιατρικού Τμήματος του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου με συνολικό προϋπολογισμό 638.541 €.

Στα πλαίσια της προώθησης της αποϊδρυματοποίησης και της συρρίκνωσης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, εντάσσεται η πλήρης ανάπτυξη και λειτουργία ψυχιατρικής κλινικής 9 κλινών εντός  του Σκυλίτσειου νοσοκομείου, στο ισόγειο κτιρίων που εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης και διαρρύθμισης, με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2020. Στα πλαίσια του παραπάνω έργου, εντάσσεται και η προμήθεια ξενοδοχειακού– ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ως φυσικό αντικείμενο της πράξης ένταξης για τη λειτουργία του Ψυχιατρικού Τμήματος νοείται η απασχόληση του προσωπικού που θα στελεχώσει την ψυχιατρική κλινική, θα ενισχύσει το ψυχιατρικό τμήμα που ήδη λειτουργεί στο νοσοκομείο, καθώς η ενίσχυση του ξενώνα Ψυχαργώς, από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας της λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής και για διάρκεια 24 μήνες.

Οι ψυχιατρικές δομές,έχουν καθήκον να παρέχουν καθολική,

προσβάσιμη, κατάλληλη, αποτελεσματική, αποδοτική και ανθρωποκεντρική φροντίδα υγείας υψηλής ποιότητας στο γενικό πληθυσμό και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με έμφαση στις υπηρεσίες για την πρόληψη-διατήρηση-αποκατάσταση ψυχικής υγείας των ατόμων και της κοινότητας.

  

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.