7η πεζοπορία με πανσέληνο και αστροπαρατήρηση

 

Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αστρονομίας Χίου διοργανώνουν την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 την 7η πεζοπορία με πανσέληνο και αστροπαρατήρηση. Με οδηγό τo φεγγάρι του Αυγούστου και βοηθό τον φακό κεφαλής, οι φίλοι της πεζοπορίας θα περπατήσουν σε μονοπάτια των μαστόρων της θυμιανούσικης πέτρας.

Η διαδρομή μήκους 5,5 χιλιομέτρων περίπου, είναι μέτριας δυσκολίας και ο αναμενόμενος χρόνος πορείας είναι περίπου 2 ώρες. Αφετηρία της κυκλικής βραδινής πεζοπορίας θα είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου των Καρφωπεταλωτών στον Καρφά, λίγο πάνω από το Αερικό. Περπατώντας  συντεταγμένα και προσεχτικά θα περάσουμε από τον Αη Γιάννη τον Φακά, από τους δύο ανεμόμυλους των Θυμιανών, από το λατομείο θυμιανούσικης πέτρας του Φιλιμάκη για να φτάσουμε στο σημείο απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια, από όπου θα δούμε την ανατολή του φεγγαριού. Εκεί θα γίνει και αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην αφετηρία και θα υπάρχει χρόνος για φαγητό και ποτό στον Καρφά.

Συγκέντρωση: Τρίτη 1 Αυγούστου στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου στον Καρφά στις 18:30.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο  693 86 05 179 από Πέμπτη 27 Ιουλίου μέχρι και την Δευτέρα 31 Ιουλίου (10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00).

Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας με άφθαρτη σόλα, φακός κεφαλής, σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό και κάτι φαγώσιμο ( π.χ.ενεργειακό σνακ, ξηρούς καρπούς μπάρες ενέργειας, παστέλι, φρούτα ).Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα αποκλειστούν από την πεζοπορία. Οι συμμετέχοντες φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατύχημα και τραυματισμούς ή απώλεια αντικειμένων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.