
Εξελίξεις της τελευταίας στιγμής φέρνουν ανατροπή στο σκηνικό του ρουκετοπόλεμου στον Βροντάδος Χίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, το έθιμο αναμένεται τελικά να πραγματοποιηθεί.
Παρά την αβεβαιότητα που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες και τη μη λήψη απόφασης από τους ρουκετατζήδες, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι ο ρουκετοπόλεμος θα γίνει κανονικά φέτος.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από έντονες διεργασίες, πιέσεις και παρασκηνιακές επαφές, που φαίνεται πως οδήγησαν σε αλλαγή στάσης.
⚠️ Το υπόβαθρο της κρίσης
Υπενθυμίζεται ότι το έθιμο βρέθηκε στον «αέρα» μετά το σοβαρό ατύχημα της 5ης Απριλίου σε αυτοσχέδιο εργαστήριο κατασκευής ρουκετών, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά ατόμων.
Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με τον Ευστάθιος Τρίπλης να ορίζει δικάσιμο για τις 29 Ιουνίου, γεγονός που είχε δημιουργήσει έντονο προβληματισμό για τη διεξαγωγή του εθίμου.

