H Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου προτείνει την προμήθεια θαλάμου αποσυμπίεσης στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου

Να γίνει προμήθεια θαλάμου αποσυμπίεσης για το Γενικό Νοσοκομείο Χίου, ώστε να προληφθούν ανθρώπινες απώλειες που ενδέχεται να εκδηλωθούν είτε στο προσωπικό των ΕΔ είτε σε πολίτες της Χίου, προτείνει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.) και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:

1. Η νόσος των δυτών είναι μια μόνιμη απειλή για αυτούς που ασχολούνται με τις καταδύσεις είτε για επαγγελματικούς λόγους , είτε για διασκέδαση. Ιδιαίτερα οι ερασιτέχνες δύτες εκτίθενται στον κίνδυνο της νόσου από αμέλεια αλλά και από άγνοια. Η νόσος δυτών οφείλεται στην παρουσία φυσαλίδων στους ιστούς του σώματος, από αδρανές αέριο που έχει διαλυθεί κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης. Ένα αέριο όταν διαλύεται στα υγρά και τους ιστούς του σώματος λαμβάνει αέρια μορφή.

2. Θεραπεία εκλογής για τη Νόσο εξ Αποσυμπίεσης και την Αρτηριακή Εμβολή Αερίου είναι η επαναπίεση σε ειδικό Θάλαμο Αποσυμπίεσης. Η επαναπίεση ελαττώνει το μέγεθος των φυσαλίδων ενώ το Υπερβαρικό Οξυγόνο (ΥΒΟ) συμβάλλει σε ταχεία αποβολή του αδρανούς αερίου, αποκατάσταση της οξυγόνωσης των ιστών και ελάττωση του ιστικού οιδήματος. Η μεταφορά δύτη – ασθενούς για θεραπεία στο Θάλαμο Αποσυμπίεσης πρέπει να γίνεται το ταχύτερο δυνατό, χωρίς καθυστέρηση, εκτός αν αυτό απαιτείται για την ασφαλή μεταφορά του ασθενούς. Η μεταφορά ασθενών δυτών μέσω ΕΚΑΒ λαμβάνει όλα αυτά υπόψη, καθώς και τις ιδιαιτερότητες της μεταφοράς πάσχοντος από Νόσο (αερομεταφορά με Α/Φ με συμπιεσμένη καμπίνα ή με Ε/Π σε υψόμετρο κάτω των 300 μέτρων).  Η θεραπεία στο Θάλαμο Αποσυμπίεσης περιλαμβάνει την επαναπίεση και ανάλογα με τον ασθενή και την αντίδραση, σταδιακή ελάττωση μέχρι κάποιο «βάθος» όπου ξεκινάει η εισπνοή 100% οξυγόνου με ειδική μάσκα (= Υπερβαρικό Οξυγόνο). Σε ορισμένες περιπτώσεις, εξαρχής χορηγείται Υπερβαρικό Οξυγόνο. Η διάρκεια και το «βάθος» της θεραπείας είναι εξατομικευμένα. Μετά την πρώτη θεραπεία και ανάλογα με τη βαρύτητα της Νόσου, μπορεί τα συμπτώματα να μην υποχωρήσουν εντελώς και κατά κανόνα γίνονται επαναληπτικές θεραπείες μέσα στις επόμενες ημέρες.

3. Η Χίος κατατάσσεται ως ένας από τους 10 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς  καταδυτικού τουρισμού παγκοσμίως, επίσης διαθέτει καταδυτικό κέντρο και παρόλα αυτά δεν διαθέτει στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου Θάλαμο Αποσυμπίεσης. Για την αντιμετώπιση της παραπάνω κατάστασης ο δύτης μεταφέρεται με αερομεταφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου που διαθέτει Θάλαμο αποσυμπίεσης.

4. Η Ένωσή μας προσφάτως έγινε κοινωνός έντονου προβληματισμού και ανησυχίας των συναδέλφων που ασχολούνται λόγω φύσεως επαγγέλματος με τις καταδύσεις, καθώς ούτε στον σχηματισμό αλλά ούτε στο νησί υπάρχει θάλαμος αποσυμπίεσης, με άμεσο κίνδυνο για την υγεία του προσωπικού.

5. Κατόπιν των ανωτέρω και προκειμένου να προλάβουμε ανθρώπινες απώλειες που ενδέχεται να εκδηλωθούν είτε στο προσωπικό των ΕΔ είτε σε πολίτες της Χίου, η Ένωσή μας προτείνει την προμήθεια θαλάμου αποσυμπίεσης στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, ώστε ο δύτης (συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού) να μη χάσει πολύτιμο χρόνο.

 

506440813-ΕΣΠΕΕΧΙ-21-2021-Ασφάλεια-Προσωπικού-Θάλαμος-Αποσυμπίεσης

Ποια τα οφέλη του θαλάμου αποσυμπίεσης εκτός της νόσου των Δυτών που πρότεινε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου ΕΣΠΕΕΧΙ:

– Ορθοπαιδικά περιστατικά – Αναγεννητική ορθοπαιδική – Αθλητικές Κακώσεις Kiel Protocol
– Ακρογωνιαίος θεραπευτικός παράγων σε χρόνια υποτροπιάζουσα οστεομυελίτιδα, τενοντίτιδες, περιοστίτιδα κ.ά.
– 90% αποκατάσταση σε πώρωση καταγμάτων, οστικό οίδημα, άσηπτη νέκρωση οστών σταδίου Ι και ΙΙ
– Οστεοαρθρίτιδα (συνδυασμός με βλαστοκύτταρα, αυξητικούς παράγοντες κ.ά.)
– Σύνδρομο διαμερίσματος
– Σύνδρομο συνθλίψεως
– Επιτάχυνση μετεγχειρητικής αποκατάστασης (π.χ. μηνίσκων, χόνδρων, τενόντων) κατά 60%
– Ελάττωση του χρόνου αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων κατά 55% σε διαστρέμματα, συνδεσμικές κακώσεις, μυϊκές θλάσεις
– Αθλητισμός
– Βελτίωση αθλητικών επιδόσεων
– Πρόληψη τραυματισμών (βελτιστοποίηση της αποκατάστασης μεταξύ προπονήσεων ή/και αγώνων)
– Βλάβες λόγω ακτινοβολίας σε νεοπλασματικές νόσους (ογκολογικοί ασθενείς)
– Είναι η μόνη θεραπεία που αποκαθιστά τις παραπάνω βλάβες και εφαρμόζεται σε:
– Μετακτινικές διαταραχές κεφαλής, τραχήλου, λάρυγγος
– Μετακτινική κολίτιδα, πρωκτίτιδα
– Αιμορραγική κυστίτιδα
– Μετακτινικές διαταραχές Κ.Ν.Σ. και νωτιαίου μυελού
– Διαβητικό πόδι – φλεβικά έλκη – διαταραχή επούλωσης τραυμάτων Texas Protocol
– 92% επούλωση σε διαβητικά τραύματα, έλκη φλεβικής στάσης και τραύματα που δεν επουλώνονται και αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός, παρά την αρχική πρόβλεψη
– Σημαντική επιπρόσθετη ελάττωση του ποσοστού ακρωτηριασμού άκρων:
– Κατά 65% σε απόφραξη – θρόμβωση αγγείου άκρων
– Κατά 80% σε περιπτώσεις συνδρόμου διαμερίσματος και συνθλίψεως
– Νευρολογικά περιστατικά Νeurovital Protocol
– Τα υψηλότερα ποσοστά αποκατάστασης σε νευρολογικές υπολειμματικές βλάβες μετά από:
– Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, ισχαιμικές βλάβες νωτιαίου μυελού
– Τραυματικές βλάβες εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού
– Σκλήρυνση κατά πλάκας και λοιπές φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές βλάβες του εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού
– Πρόληψη και θεραπεία νευροεκφυλιστικών νόσων HARCH PROTOCOL
– Απόλυτη ένδειξη με υψηλά ποσοστά αποκατάστασης οξείας πάρεσης προσωπικού νεύρου (Bell’s palsy) και άλλων μόνο ή πολυνευροπαθειών
– Το υψηλότερο ποσοστό στη διεθνή βιβλιογραφία για τη βελτίωση της κλινικής εικόνας στον αυτισμό (55% – 60%) Dan Protocol
– Ωτορινολαρυγγολογικά περιστατικά
– 97% πλήρους αποκατάστασης της ακοής σε περιπτώσεις οξείας νευροαισθητηριακής βαρηκοΐας/κώφωσης και ακουστικού τραυματισμού
– Απόλυτη ένδειξη με υψηλά ποσοστά αποκατάστασης της οράσεως σε περιπτώσεις αποφρακτικών αγγειοπαθειών
– Εγκαύματα
– Ελαττώνεται ο χρόνος νοσηλείας και αποφεύγονται οι επιπλοκές
– Ελαττώνεται η πιθανότητα δημιουργίας ουλής
– Ελαττώνεται η έκταση και το πάχος της πλαστικής αποκατάστασης σε βαρύτερα περιστατικά
– Περιστατικά πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής LA Protocol
– Εξασφάλιση της βιωσιμότητας και επιτυχούς επούλωσης μοσχευμάτων
– Επιτάχυνση αποκατάστασης μετά από επεμβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής
– Πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, προαγωγή της ευεξίας και εφαρμογές κοσμητικής και αισθητικής ιατρικής. Μοναδική θεραπευτική προσέγγιση που εξασφαλίζει την κολλαγογένεση και τη νεοαγγείωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.