Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν πλοίο στο λιμάνι της Χίου – Περιπέτεια για το «Ν. ΡΟΔΟΣ»

 

 

Το πλοίο «Ν. ΡΟΔΟΣ» παρασύρθηκε από την κακοκαιρία στο λιμάνι της Χίου – Έσπασε η μπίντα, κινδύνευσε η πρόσδεση.

Ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Χίου, όταν ισχυροί άνεμοι και ξαφνικό μπουρίνι με δυνατή βροχή έθεσαν σε κίνδυνο την πρόσδεση του πλοίου «Ν. ΡΟΔΟΣ».

Το πλοίο, προερχόμενο από τη Μυτιλήνη, επιχειρούσε να δέσει στο λιμάνι λίγο μετά τις 22:00, όταν οι θυελλώδεις άνεμοι το μετακίνησαν βίαια προς την πλευρά του Λιμεναρχείου. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο επικίνδυνη, καθώς έσπασαν οι κάβοι, ενώ η σιδερένια μπίντα υποχώρησε από την ένταση των κυμάτων.

Ο πλοίαρχος, αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο, έδωσε εντολή απομάκρυνσης από τον προβλήτα, με το πλοίο να πραγματοποιεί τρεις προσπάθειες μέχρι να δέσει με ασφάλεια στις 22:30. Κατά τη διαδικασία, σημειώθηκε και πρόσκρουση στο πίσω μέρος του πλοίου, χωρίς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Ακολούθησε επιθεώρηση του πλοίου από τις λιμενικές αρχές, παρουσία του Λιμενάρχη Χίου, Παντελή Βατούση. Η αποβίβαση και η επιβίβαση επιβατών και οχημάτων ολοκληρώθηκαν ομαλά, ενώ η αναχώρηση για Πειραιά είχε προγραμματιστεί για τις 00:30, μετά τους απαραίτητους ελέγχους.

Στις 22:45, το 112 εξέδωσε προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία, με διάρκεια έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης 1ης Απριλίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις