Ακούγεται απίστευτο, προκαλεί οργή και θυμό, όμως συνέβη. Και συνέβη σήμερα το πρωί στη Βολισσό, όταν μία ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε λιπόθυμη στην αυλή του σπιτιού της στη «Χωρή» από τα παιδιά της και όταν εκείνα κάλεσαν τον αγροτικό να σπεύσει στο σημείο για να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας της ασθενούς, εκείνος αρνήθηκε προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι έχει κόσμο στο ιατρείο και δεν μπορεί να το κλείσει. Χαρακτηριστικά τους πρότεινε να τη μεταφέρουν εκείνοι στο ιατρείο!
Τελικά η γυναίκα μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο της Βολισσού στο Πολυδύναμο Ιατρείο για να εξεταστεί εν τέλει από τον ιατρό.
Η Πρόεδρος της Τ.Κ Βολισσού Κ. Κυλαδίτη μιλώντας στη «Χιώτικη Διαφάνεια», επιβεβαίωσε το περιστατικό και ζήτησε για ακόμη μία φορά οι ιθύνοντες να ασχοληθούν επιτέλους με την Αμανή. «Δεν βάζουμε στη ρουλέτα κανενός της ζωή. Το ασθενοφόρο μας το έστειλε η πολιτεία και την ευχαριστούμε αλλά ας φροντίσει να το επανδρώσει και σωστά. Δεν γίνεται να έχει έναν οδηγό μόνο και να μην έχει τραυματιοφορέα. Το πρωί στο περιστατικό με την συγχωριανή μου έσπευσε στο σημείο το ασθενοφόρο με τον οδηγό και έναν ακόμη οδηγό που μας έχουν στείλει μέσω του στρατού, ο οποίος και εκτέλεσε χρέη τραυματιοφορέα. Το ασθενοφόρο πήγε δίχως γιατρό. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Αν ήταν σοβαρότερο το περιστατικό τι θα μας έλεγε; Δεν πάω για να μην κλείσω το ιατρείο; Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την επάνδρωση του ασθενοφόρου. Χρειάζονται άτομα», είπε η κα Κυλαδίτη προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Αμανής διαμένουν λόγω καλοκαιριού πάνω από 5000 άτομα. «Κάνουμε αγώνα να μην ξεμείνουμε από γιατρό. Η περιοχή μας έχει κόσμο. Δεν μπορούμε να ζούμε στο έλεος του Θεού. Απαιτείται να επανδρώσουν την πρωινή βάρδια του ασθενοφόρου για να μην έχουμε προβλήματα. Η απογευματινή λειτουργεί με πιστοποιημένους εθελοντές. Αλλά τα περιστατικά δεν συμβαίνουν όποτε θέλουμε εμείς. Ζητάμε τα αυτονόητα», κατέληξε.