΄΄Η κοπέλα ελπίζει, η γυναίκα χαίρεται και η γριά αναπολεί (Βίκτωρ Ουγκώ)΄΄ – Του Γέροντα Αθανασίου Μισσού

Τον συγγραφέα Βίκτωρα Ουγκώ μάλλον είχαν κατά νου οι υπεύθυνοι του παιδαγωγικού ινστιτούτου όταν τους ήρθε η φαεινή ιδέα να εισαγάγουν στην εκπαίδευση των παιδιών μας την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Εξάλλου όλα λειτουργούν ρολόι στις σχολικές μονάδες της χώρας και η παρεχόμενη εκπαίδευση είναι τόσο άψογη που αυτή η παράμετρος θα μας εκτόξευε στην παγκόσμια κορυφή !
Ζούμε σε μια χώρα που από την μεταπολίτευση και μετά τα πάντα είναι κομματικά και κάθε υπουργός κάθε κυβέρνησης θέλει να αφήσει το στίγμα του, απλά και μόνο για να γίνει θέμα στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Έτσι αντί να λέμε Νόμος η διάταξη του υπουργείου καταντήσαμε να λέμε Νόμος Κεραμέως κτλ.

Καθένας θέλει να αφήσει την σφραγίδα του αδιαφορώντας για τον πιο νευραλγικό χώρο της πατρίδας μας που είναι η παρεχόμενη εκπαίδευση στους νέους και τις νέες.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο λογικής και εκσυγχρονισμού ήρθε τώρα να εισαχθεί στα σχολεία της χώρας η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση λες και τα παιδιά έχουν ανάγκη τον δάσκαλο να τους πει τι πώς και τι.
Σε μια εποχή πληροφοριών το υπουργείο Παιδείας στέκεται και φαίνεται ακόμα μια φορά κατώτερο των περιστάσεων και θεωρεί τα παιδιά μας πλαδαρά και μάλιστα σ’ αυτό το θέμα που ως ένστικτο ενυπάρχει εντός μας και το διαδίκτυο είναι ικανό να λύσει κάθε απορία .

Έπειτα ήδη από το Δημοτικό υπάρχει κεφάλαιο για το ανθρώπινο αναπαραγωγικό σύστημα σε σχετικά μαθήματα και οι εκπαιδευτικοί οι σύγχρονοι είναι ιδιαίτερα ανεκτικοί και πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία στους μαθητές.

Οπότε μια τέτοια καινοτομία και εισαγωγή είναι μάλλον περιττή και δείχνει το κατάντημα της Εθνικής μας παιδείας και το νανοειδές ανάστημα των τομεαρχών του υπουργείου απαιδείας και αθεΐας.
Εύγε λοιπόν στο ekklisia on line που πάντα ψέγει τα κακώς κείμενα και προκαλεί τον θυμόν τον δικαιώτατον τους ορθοφρονούντες ανθρώπους.

Εξάλλου η εκκλησία δεν είναι τσιφλίκι κανενός αλλά ο Χριστός μας ο ίδιος που παρατείνεται εις τους αιώνας.
Με αυτές τις ολίγες σκέψεις σας χαιρετώ και εύχομαι στα παιδιά μας καλή πρόοδο και όσο μπορούν να μελετούν, ώστε να ολοκληρωθούν πνευματικά.

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.