Προσεχώς ο συντονισμός νέου σχεδιασμού για την ανάπτυξη της Χίου

Κατά τη συνέλευση της Δημοτικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Χίου κ. Ιωάννης Μαλαφής ανήγγειλε τη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την έλευση του στη Χίο, ενώ έσπευσε να θέσει στο προσκήνιο το ζήτημα για το οποίο θα του μιλήσει, με κύριο γνώμονα τον χωροταξικό σχεδιασμό και τις στρεβλώσεις που προκαλούνται στα νομοθετικά πλαίσια, τα οποία οδηγούν στον υπέρ – σχεδιασμό.

Προχωρώντας σε περεταίρω επεξηγήσεις, ο κ. Ιωάννης Μαλαφής ανέφερε ότι ο υπέρ – σχεδιασμός προβλέπει την μη διάθεση ελευθέρων αξιοποιήσιμων εκτάσεων, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες προστασίας των χώρων αυτών, όπως η Εφορία Αρχαιοτήτων και η Δασική Υπηρεσία, δεν επιτρέπουν την δραστηριοποίηση κατά μήκος αυτών. Άλλωστε του φαίνεται οξύμωρο το γεγονός της δήλωσης δεσμευμένων μεγάλων εκτάσεων από τους αρμόδιους φορείς, ενώ επί της ουσίας, η πραγματική έκταση δεν ανταποκρίνεται στον τόσο μεγάλο αριθμό.

Ωστόσο, τα παρόντα μέλη της συνεδρίασης, προέβησαν στο συνδυασμό σεναρίου ήπιων παρεμβάσεων με το δυναμικό, και καταθέτοντας τις προτάσεις τους όλοι μαζί, έχουν ως κύριο μέλημα, να δημιουργήσουν έναν συνολικό σχεδιασμό ο οποίος θα αντικατοπτρίζει την πορεία ανάπτυξης του νησιού τα προσεχή έτη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.