Άφθονο γέλιο και τροφή για προβληματισμό από την εξαιρετική παράσταση της ΠΕΚΕΒ

Άφθονο γέλιο σκόρπισαν το βράδυ του Σαββάτου τα μέλη της θεατρικής ομάδας της ΠΕΚΕΒ που παρουσίασαν στο Ομήρειο την παράσταση «OCD2». Πρόκειται για μια σπαρακτική κωμωδία βασισμένη στο έργο του Lauren Bafie  TOC TOC.

Το έργο έχει ανεβεί πολλές φορές τόσο  στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή ενώ αποτέλεσε θέμα για την Ισπανική ταινία TOC-TOC.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας της ΠΕΚΕΒ απέδωσαν με απίστευτη μαεστρία τους χαρακτήρες, το γέλιο έβγαινε αβίαστα από τα χείλη του κοινού, το οποίο και αποθέωσε τους συμμετέχοντες στο τέλος της παράστασης. Παρότι η βωμολοχία υπήρξε ιδιαιτέρως έντονη καθόλη τη διάρκεια του έργου, εντούτοις δεν έγινε προσβλητική και δεν σε έκανε να νοιώσεις άβολα.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης το  κοινό ένοιωσε πολλές φορές να ταυτίζεται με κάποιον από τους χαρακτήρες του έργου και τα «ψυχολογικά και ψυχαναγκαστικά κωλύματα» του, αφού όλα όσα εκτυλίσσονταν στη σκηνή ήταν εικόνες καθημερινών ανθρώπων που συχνά συναναστρεφόμαστε και έχουμε επαφή μαζί τους.  Πρόκειται για χαρακτήρες αληθινούς, που το μικρό τους πρόβλημα τους έχει κάνει απρόσιτους και μοναχικούς. Όμως ο συγγραφέας του έργου τους δίνει τη δυνατότητα να νοιώσουν άνετα, να ανακαλύψουν τη φιλία και την αγάπη.

Το ενδιαφέρον κρατήθηκε αμείωτο μέχρι το τέλος, το οποίο δεν ήταν αναμενόμενο αλλά ανατρεπτικό.

Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από τον Βασίλη  Παχουνδάκη, τα σκηνικά και ο φωτισμός είχαν την υπογραφή του Έβη Χρήστου ενώ συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κοντός, Γιώργος Παντελίδης, Πελαγία Κοντού, Κλεοπάτρα Γεομέλου, Ηρώ Αναστασάκη, Θοδωρής Τσετσέρης και Μιχάλης Κουνέλης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.