Έκθεση του Βασίλη Βλασίδη στα πλαίσια των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ

Συνέχεια στις δραστηριότητες προς τιμή των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ δίνει η Τομεακή Επιτροπή Χίου, με την έκθεση “Πορτραίτα Εξορίας” του Βασίλη Βλασίδη.

Τα έργα του Β. Βλασίδη θα εκτεθούν στο Ομήρειο Χίου από τις 3-20 Αυγούστου, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 3 Αυγούστου από την Εύα Μελά στις 19:00.

Αυτά σημειώνει σε Δελτίο Τύπου της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ το οποίο και ακολουθεί:

 

“Η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ τιμά τον ζωγράφο Βασίλη Βλασίδη, που έφυγε από τη ζωή το 1997 και παρουσιάζει τα έργα του με τίτλο «ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΕΞΟΡΙΑΣ» στην αίθουσα εκθέσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, από τις 3 έως τις 20 Αυγούστου 2018.

Την Παρασκευή 3/8 στις 19:00 μμ μαζί με τα εγκαίνια θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος με τίτλο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΣΙΔΗΣ «Ο ανυπότακτος του ονείρου» (του εκδότη Κώστα Λυγιαζή) από την Έυα Μελά, ζωγράφο, χαράκτρια και πρόεδρο του Εικαστικού επιμελητηρίου τεχνών Ελλάδας. 

Τα έργα του Β. Βλασίδη, αποτελούν ζωντανή μαρτυρία των θυσιών χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, που πέρασαν από τα κολαστήρια της Μακρονήσου, της Ικαρίας του Αϊ Στράτη. Συγκλονίζει το γεγονός ότι φιλοτεχνήθηκαν στις συνθήκες της εξορίας εν μέσω ανείπωτων δυσκολιών. 

Καλούμε όλους τους Χιώτες και κύρια τους εργαζόμενους και την νεολαία να παραβρεθούν στα εγκαίνια και στην παρουσίαση του λευκώματος. Η έκθεση αποτελεί ξεχωριστό εικαστικό γεγονός για τη Χίο και μια ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από τα πορτρέτα μια σημαντική πλευρά της νεότερης ιστορίας.

ΤΕ Χίου/ΚΚΕ

Χίος 28/7/2018″

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.