ΒΙΒΛΙΟ Από τις Εκδόσεις Άλφα πι

“Αλήθεια, Ψέματα και Μυστικά της Απεξάρτησης

–Τα εμφανή, τ’ απόκρυφα και τ’ αντιφατικά της–

Είναι το νέο βιβλίο που κυκλοφορεί ο Δρ. Παναγιώτης Γεωργάκας από τις εκδόσεις «άλφα πι». Έρχεται σαν συνέχεια της δουλειάς του που με συναίσθημα και σεβασμό προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζοντας όλους τους εμπλεκόμενους στα ζητήματα εξάρτησης-απεξάρτησης, αφού ο ίδιος θεωρεί κοινωνική και ηθική του υποχρέωση την στήριξη ατόμων που στοιβάζονται αλόγιστα στο κάθε λογής “περιθώριο”.

Το νέο του σύγγραμμα αποτελεί ένα εγχειρίδιο στη μορφή και στο περιεχόμενο, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες πληροφόρησης ολόκληρης της κοινωνίας για το κοινωνικό φαινόμενο που ονομάζεται εξάρτηση. Αποτελεί μια επεξεργασμένη δουλειά ώστε να αναπτυχθεί το ζήτημα πολύπλευρα, πολυπαραγοντικά, και όχι μονοσήμαντα, όπως ύπουλα ο εκμεταλλευτικός κόσμος όπου ζούμε ανοίγει και παρουσιάζει την εξάρτηση ως ασθένεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το νόημα της απεξάρτησης και, φυσικά, την πρόληψη.

Η εξάρτηση εμφανίζεται ξεκάθαρα ως κοινωνικό φαινόμενο, ενώ ταυτόχρονα αποδίδονται και οι ευθύνες στη διαδικασία της απεξάρτησης με έναν αντισυμβατικό, σκωπτικό και συνάμα αυτοκριτικό τρόπο. Παρουσιάζονται τα κενά σ’ αυτές τις διαδικασίες, με τον αντίκτυπο που αυτές έχουν στις ίδιες τις δομές, στους εργαζόμενους και, κύρια, στους ίδιους τους εξαρτημένους, ενώ αναδεικνύεται και το χρέος όσων εμπλέκονται επαγγελματικά.

Ο συγγραφέας προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους νέους. Τους πλέκει το εγκώμιο στη πραγματική ζωή, στις πραγματικές ανάγκες και αξίες, όπως είναι ο αθλητισμός, η ελευθερία, η οικογένεια, η καθαρή κρίση και σκέψη, η επικοινωνία στην ομάδα, η ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, συναισθημάτων, ζωή με ενδιαφέροντα, αξίες, στόχους, συλλογικότητα. Και όλα αυτά σε αντιπαράθεση με τον ύποπτο τρόπο με τον οποίο σήμερα παρουσιάζεται η ζωή και η διέξοδος από τις δυσκολίες της.

30-7-2018

Γιάννης Ν.Παληός

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.