Έκτακτο για ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ: Έτσι θα λάβετε την ενίσχυση για τις ζωοτροφές

 

 

 

Έκτακτο για ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ – ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr): Έτσι θα λαβατε την ενίσχυση για τις ζωοτροφές

Ό,τι απελευθερώνεται από την ανακατανοµή κονδυλίων του ΠΑΑ, ένα ποσό κοντά στα 90 εκατ. ευρώ µαζί µε την εθνική συµµετοχή, θα κατευθυνθεί προς τους κτηνοτρόφους για µια ενίσχυση αγοράς ζωοτροφών, η οποία όπως όλα δείχνουν θα πιστωθεί στις αρχές του χειµώνα.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την ηγεσία του υπουργείου, να αποµακρύνεται από τη λογική της χρήσης τιµολογίων ή του υπολογισµού της ενίσχυσης βάσει τζίρου, όπως είχε γίνει µε την προηγούµενη ενίσχυση (το 2% επί του τζίρου που πιστώθηκε τον περασµένο Απρίλιο).

Συνδυασµός παραγόντων

Η κάθε κατηγορία ζώου θα έχει διαφορετική µεταχείριση, ωστόσο ο υπολογισµός της ενίσχυσης δεν θα γίνει ούτε βάσει των ζώων που έχουν δηλωθεί στις αιτήσεις ΟΣ∆Ε. Φαίνεται ότι το υπουργείο δεν θα αξιοποιήσει ούτε τα δηλωµένα ζώα στις βάσεις δεδοµένων, σε µια επιλογή που µαρτυρά µια έλλειψη εµπιστοσύνης στα δεδοµένα που έχουν συλλεχθεί.

Σύµφωνα µε τα όσα αναφέρουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις διεργασίες, είναι ήδη έτοιµο ένα λογισµικό σύστηµα το οποίο λαµβάνει υπόψιν του πολλούς παράγοντες ταυτόχρονα, όπως είναι ο αριθµός του ζωικού κεφαλαίου, οι παραδόσεις γάλακτος ή οι πωλήσεις κρέατος αλλά και άλλα διαθέσιµα στοιχεία που σχετίζονται µε τη λειτουργία της εκµετάλλευσης.

Στήριξη των κτηνοτρόφων των ορεινών περιοχών

Μάλιστα, το λογιστικό µοντέλο αυτό, έρχεται να επιδοτήσει και τους κτηνοτρόφους σε ορεινές περιοχές αλλά και εκείνους που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου, σε µια προσπάθεια περαιτέρω στήριξης της ορεινής κτηνοτροφίας.

Ακόµα, βέβαια, δεν έχουν προχωρήσει οι αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου στην τροποποίηση του ΠΑΑ, προκειµένου να αποσταλεί ο φάκελος προς έγκριση στις Βρυξέλλες.

Πάντως, σύµφωνα µε πληροφορίες, η επίσηµη εξαγγελία του µέτρου θα γίνει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τοποθετείται για τις αρχές Σεπτεµβρίου, όταν στις 10 του µήνα θα ανοίξει τις πύλες της η ∆ΕΘ 2022. Η προσδοκία του κτηνοτροφικού κόσµου ήταν η ενίσχυση αυτή να πιστωθεί εγκαίρως ώστε να προλάβουν να αγοράσουν ζωοτροφές απευθείας από τους παραγωγούς πάνω στα αλώνια, σε µια περίοδο που ούτως ή άλλως γίνεται και ο προγραµµατισµός των αποθεµάτων της χρονιάς.

πηγή:tilegrafimanews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.