Έρχεται η Σεισμική Άσκηση ΝΤΑΝΤΑΝΟΣ

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου ενημερώνει ότι θα διεξαχθεί  μεγάλης κλίμακας Άσκησης Σεισμού στο πεδίο, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Χίου με την κωδική ονομασία «ΝΤΑΝΤΑΝΟΣ – ΧΙΟΣ 2022»//«Field, Live Exercises // EQ // DADANOS – CHIOS 2022», που θα πραγματοποιηθεί κατά τις ημέρες 13η και 14η Οκτωβρίου 2022 στη νήσο Χίο με την συμμετοχή της Γ.Γ.Π.Π., του Ο.Α.Σ.Π., όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, του Εμπορικού  Συλλόγου και όλων των φορέων / υπηρεσιών των νήσων Χίου, Οινουσσών και Ηρωικής νήσου Ψαρών.

Η Άσκηση στο πεδίο στοχεύει στην αφύπνιση, γνώση, ετοιμότητα, δοκιμή, εξέταση και αξιολόγηση, των Σχεδίων / Μνημονίων Ενεργειών, του ανθρώπινου δυναμικού, των μηχανικών μέσων και του εξοπλισμού καθώς και της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων / υπηρεσιών.

Σκοπός της άσκησης είναι να συμμετέχουν όλοι σε ένα σεισμικό γεγονός, μέσα από τον τομέα του ο καθένας ξεχωριστά αλλά και συλλογικά, ανάλογα με τον σχεδιασμό που έχει προηγηθεί, τόσο πριν το σεισμικό συμβάν, στην ετοιμότητα και γνώση των ενεργειών που θα πρέπει να έχουν οργανώσει για τη μείωση των συνεπειών, όσο για τη συνέχιση του συνόλου των δραστηριοτήτων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, των Σχολικών Μονάδων, και λοιπών τομέων μέχρι την εξομάλυνσή του.

Η Άσκηση στοχεύει στην αφύπνιση, γνώση, ετοιμότητα, δοκιμή, εξέταση και αξιολόγηση, των Σχεδίων /Μνημονίων Ενεργειών, του ανθρώπινου δυναμικού, των μηχανικών μέσων και του εξοπλισμού καθώς και της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων /υπηρεσιών. Σκοπός της άσκησης είναι να συμμετέχουν όλοι σε ένα σεισμικό γεγονός, μέσα από τον τομέα του ο καθένας ξεχωριστά αλλά και συλλογικά, ανάλογα με τον σχεδιασμό που έχει προηγηθεί, τόσο πριν το σεισμικό συμβάν, στην ετοιμότητα και γνώση των ενεργειών που θα πρέπει να έχουν οργανώσει για τη μείωση των συνεπειών, όσο για τη συνέχιση του συνόλου των δραστηριοτήτων του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, των Σχολικών Μονάδων, και λοιπών τομέων μέχρι την εξομάλυνσή του.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.