Έως 20 Αυγούστου η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και εν γένη δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας, που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρατείνεται για μια εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06.00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 138 Α΄/5-8-2021) που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, προστατευόμενες περιοχές και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Ως εκ τούτου εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Χίου (ΑΔΑ: 684Β7ΛΩ-Ξ6Ρ) με θέμα: «Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων & παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και εν γένει δασικά οικοσυστήματα υψηλής προστασίας, που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών της Π.Ε. Χίου, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.