ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΛΕΤΣΑΙΝΑΣ Έτοιμοι οι κάτοικοι για να συνεχίσουν να προσφέρουν στον Ναό όπως τόσα χρόνια

 

Γράφει ο Παντελής Κυδώνης

Φανερή ήταν η δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής του Νοσοκομείου, μετά την πρωτοφανή απόφαση της Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, να προχωρήσει στην παραχώρηση του Ναού του Αγ. Ισιδώρου σε άλλη ενορία ή να υπάγεται στην Μητρόπολη Χίου.

Μετά το άκουσμα της απόφασης, οι πιστοί ενορίτες της περιοχής, ξεσηκώθηκαν και στην πρώτη επίσκεψη του Μητροπολίτη στον Ιερό Ναό, τον συνάντησαν για να συζητήσουν μαζί του και να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους.

 

Σκοπός του Ιερού Ναού αυτού είναι:

Η προαγωγή και εξυπηρέτηση της πάσης φύσεως λειτουργίας και η οικονομική στήριξη αυτού εκ των ετησίων προσόδων του.

Η οικονομική ενίσχυση και η εν γένει ανάπτυξη και ενίσχυση χριστιανικού πνευματικού, φιλανθρωπικού, πολιτιστικού και ιεραποστολικού έργου προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Ο εδώ και χρόνια Πνευματικός της Ενορίας πρέπει να παραμείνει στην θέση του. Ποιος ο σκοπός Σεβασμιώτατε της ανωτέρω απόφασης; Ποιοι οι λόγοι να γίνει Προσκύνημα; Ποιος ο λόγος να λειτουργεί εφημέριος από το Βροντάδο; Τον πρώτο λόγο ποιος θα έπρεπε να είχε για τις αλλαγές της ενορίας;

Ο Χριστός, Σεβασμιώτατε, διδάσκει ξεκάθαρα ότι τα αγαθά του Θεού ανήκουν σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη και οι πιστοί κάτοικοι του Νοσοκομείου έχουν ανάγκη να προσφέρουν στον Ναό τους, όπως έχουν μάθει να κάνουν τόσα χρόνια.

Η Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Ισιδώρου στην περιοχή Λέτσαινας του Νοσοκομείου Χίου, ανήκει και θα συνεχίσει να ανήκει, Σεβασμιώτατε, στην ενορία της Λέτσαινας, η οποία απολαύει της αγάπης και ευσεβείας των κατοίκων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.