Αγωνία ανόρθωσης

Από την ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος προκύπτουν  πέραν από την αδιαμφισβήτητη απόρριψη της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα, δυο-τρία σημαντικά ευρήματα.

Πρώτον: είναι εμφανής σε μεγάλο ποσοστό η «ανυπακοή» του εκλογικού σώματος σε πολιτικές παλαιού τύπου εξαγορασμένης καθοδήγησης και χειραγώγησης.

Δεύτερον: η άμεση αντίδρασή του, δίκην αυτοδικίας (περίπτωση Κυμπουρόπουλου), σε ανοίκειες και απρεπείς συμπεριφορές τύπου ‘’Πολάκη’’ και

Τρίτον: η αγωνία η οποία εκδηλώθηκε θετικά (γύρισαν την πλάτη στην Χ.Α.) με απόρριψη υπερ-ρεαλιστικών θέσεων επί εθνικών θεμάτων και πολιτικές ακραίου λαϊκισμού όπως αυτές που υιοθέτησε και στηρίχθηκε η αντιπαραγωγική καταστρεπτική τετραετής συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η 26Η του διαχρονικά πλήρους από αποφράδες ημέρες Μαΐου πρέπει να είναι εκκίνηση μιας δημιουργικής και ανορθωτικής πορείας. Αυτό καταγράφει το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτήν την έκδηλη αγωνία και επιθυμία εκφράζει η επιδοκιμασία του Κυριάκου Μητσοτάκη και από την μεγάλη πλειοψηφία των νέων ηλικίας 17-24 ετών που εμπιστεύτηκαν την υπεύθυνη πολιτική του πρόταση.

Η πρώτη «τουφεκιά» του πολιτικού δίκαννου ήταν ευθύβολη. Σε τρεις-τέσσερις εβδομάδες θα πέσει και η δεύτερη για να αποτελειώσει την ανευθυνότητα, τον λαϊκισμό και την ιδιοτέλεια.

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.